Kako izgledaju supruge političara iz regiona?

10:29, 05.05.2020.
Izvor: ATV
Najpoznatiji političari širom regiona godinama drmaju političkom scenom, ali iza njih stoje supruge koje rijetko istupaju u javnosti ili su rame uz rame sa svojim muževima.

Tamara Vučić, suspruga predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ima 39 godina, u braku je sa liderom Srbije od 2013. godine. Ona je druga supruga predsjednika Srbije i imaju sina Vukana.

Sanja Musić Milanović, supruga je aktuelnog predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića. U braku su od 1994. godine i imaju dvoje djece. Sanja je po zanimanju epidemiolog.

Prva dama Crne Gore je Lidija Đukanović. Supruga je Mila Đukanovića 33 godine. Lidija se povremeno pojavljuje u javnosti sa suprugom, mada ne daje izjave i intervjue.

Bivši predsjednik Srbije, Boris Tadić, vjeran je svojoj supruzi Tatjani od 1997. godine kada su se vjenčali. Poreklom je iz Knina i po obrazovanju je inženjer građevine. U početku karijere posjedovala je sopstvenu firmu, ali se političkim napredovanjem supruga, u potpunosti posvetila ulozi majke i žene. U početku mandata svog supruga Borisa Tadića vrlo retko se pojavljivala u javnosti. Javnost za nju saznaje tek kada aktivnije kreće da se bavi humanitarnim radom.

Još jedan bivši predsjednik Srbije, Tomislav Nikolić, u braku je sa Dragicom Nikolić. Imaju dvoje djece i petoro unučadi.

Jadranka Šešelj supruga je lidera SRS-a Vojislava Šešelja. U braku su od 1992. godine, a Jadranka je uz supruga i politički aktivna, tako da je bila kandidat za predsjednika Srbije 2012. godine.