Pjevač u velikim finansijskim problemima

Halid Muslimović zbog ogromnih dugova gasi firmu

10:48, 05.01.2020.
Izvor: Kurir
Thumbnail
Pjevač Halid Muslimović našao se u velikom problemu, te zbog dugova koje ima mora da ugasi firmu koja više ne posluje kao nekad, te je na gubitku.

Nakon što je sud u Prijedoru usvojio rješenje o zapleni imovine zbog duga prema Erminu Erku Elezoviću, Halid Muslimović odlučio je da ugasi svoju diskografsku kuću "Haliks rekords" sa sjedištem u Sarajevu, prenosi Kurir.

Kako bi zaštitio bar nešto imovine u svom vlasništvu, pjevač se odlučio na radikalne poteze. On je preko svog advokata Milenka Tomića podnio zahtjev za stečaj svog preduzeća, a Okružni privredni sud je prije nekoliko dana donio rješenje o otvaranju predstečajnog postupka.

Za privremenog stečajnog upravnika je imenovan Željko Dragičević iz Kozarske Dubice, koji je za medije kratko rekao da nije imao uvid u dokumentaciju ovog preduzeća.

Inače, prema zvaničnim podacima, svi računi Halidove diskografske kuće su blokirani, a 2018. ona je završila u gubitku od 61.395 maraka. “Plavi čuperak” je s “Haliks rekordsom2 najbolje poslovao 2016, kada je prijavio dobit od 1,3 miliona maraka.