Juko Takeuči

Glumica iz kultnog filma "Krug" izvršila samoubistvo

21:44, 27.09.2020.
Izvor: novosti.rs
Četrdesetogodišnja japanska glumica Juko Takeuči nađena je mrtva u svom stanu u Tokiju.

Policija je počela istragu, a prema pisanju medija, ova nagrađivana glumica, majka dvoje djece, najverovatnije je izvršila samoubistvo.

Tijelo glumice je našao njen suprug, takođe glumac Taiki Nakabajaši, a ljekari u bolnici su mogli samo da konstatuju njenu smrt, prenosi Bi-Bi-Si.

Takeuči je bila poznata glumica u Japanu, a najviše su je znali po ulozi u čuvenom japanskom horor filmu "Ring" iz 1998. godine. Svjetsku popularnost stekla je 2018. igrajući u seriji "Mis Šerlok“ u produkciji HBO.

Iako još nije zvanično potvrđeno da je glumica sebi oduzela život, ovo je još jedan od mnogobrojnih slučajeva samubistava poznatih, talentovanih ljudi u Japanu.

Početkom ovog mjeseca samoubistvo je izvršila poznata japanska glmuica Sei Ašina, a u julu glumac Haruma Miura i rvačcka zvijezda Hana Kimura u maju, navodi Bi-Bi-Si.

Japan ima jednu od najviših stopa samoubistava na svijetu, iako nanoviji podaci pokazuju da je u opadanju broj onih koji oduzimaju sebi život od kada su uvedene preventivne mjere 2015. godine, saopštila je Svjetska zdravstvena organizacija.