Zbog katastrofalnih požara

Fondacija Leonarda Dikaprija donira pet miliona dolara za Amazoniju

  • 26.08.2019.14:55

Amazonske šume zahvatili su ogromni požari, što je izazvalo veliku zabrinutost kod mnogih ljudi, a na ovu tešku situaciju nisu ostale imune ni brojne slavne ličnosti.

Fondacija za očuvanje životne sredine "Alijansa za Zemlju", iza koje stoji holivudski glumac Leonardo Dikaprio, doniraće pet miliona dolara kako bi se sanirala šteta nakon stravične vatrene stihije.

Iz ove organizacije objavili su poziv za donacije u cilju obnove brazilskih šuma. Kako se navodi, novac će biti distribuiran u pet lokalnih organizacija koje se bave pitanjem šumskih požara.

Sve se čini kako bi se požari u Amazoniji zaustavili. Brazilske vlasti angažovale su čak 44.000 vojnika kako bi pomogli u gašenju vatrene stihije.

"Pravi junaci požara su vatrogasci. U Amazonu često rade samo sa mačetama i malim rezervoarima za suzbijanje vatre. Radio sam s njima u istočnom Brazilu 2017. godine. Bilo je naporno i ponekad beznadno. Neki od njih bili su plemići Gvahahare koji su svoj život posvetili zaštiti onoga što je ostalo od šuma njihovih predaka, a neki od njih su ubijeni zbog pokušaja. Bilo je brutalno i tragično i svi bismo im se trebali klanjati zbog onoga što rade", poručio je Dikaprio na Instagramu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Regram #RG @chamiltonjames The real heroes of fires are of course the firefighters. In the Amazon they often work with nothing but machetes and leaf blowers and small tanks of fire suppressant. I worked with a troop of them in eastern Brazil back in 2017. It was tough hot and at times hopeless work. Some of them were Guajajara tribesmen who had dedicated their lives to protecting what was left of their ancestral forests - most had already been logged and burned. Some of them had been murdered for trying. It was brutal and tragic and we should all bow down to them for what they do - for so little money that they have to roll cigarettes with writing paper.

Objavu dijeli Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) Kol 25, 2019 u 2:11 PDT