Evo ko je jedna od golišavih djevojaka iz Dubaija - advokaticu prepoznali po tetovaži

21:07, 07.04.2021.
Izvor: Kurir
Jedna od manekenki koja je pozirala gola na balkonu u Dubaiju je i Ukrajinka Jana Graboščuk (27), inače advokat, koju su članovi porodice prepoznali po tetovaži.

Ona im je rekla da ide na godišnji odmor, ali ne i da će se razgolititi na foto-snimanju, tako da su bili prilično šokirani, prenose strani mediji.

Podsjetimo, najmanje 20 manekenki je nedavno uhapšeno u Dubaiju zbog projekta koji je uključivao i da gole poziraju na balkonu solitera u prestižnom delu Dubaija. Iako im je prijetila zatvorska kazna, ipak se neće naći iza rešetaka, ali će biti deportovane u matične zemlje.

Janin brat Taras (20) kaže da je cijela porodica bila šokirana kada su vidjeli golišave slike.

"Otišla je na odmor, i ne znam šta se poslije dogodilo. Jeste, planirala je tamo neko snimanje, ali nisam imao više informacija o tome", kazao je.

Inače, Jana je diplomiran pravnik, ali kako prenosi Miror, nije uspjela posle studija da pronađe posao, pa je radila kao konobarica i hosetsa. Prije oko godinu dana počela je da se bavi modelingom, a na društvenim mrežama je objavljivala slike sa luksuznog boravka u Dubaiju.

Podsjetimo, u foto-sešnu koji je izazvao buru širom svijeta učestvovale su žene mahom iz Ukrajine, Rusije, Moldavije i Belorusije, a usred dana su pozirale gole fotografu, ukrajinskom plejboju Vitaliju Grečinu. Prema dostupnim informacijama, ovaj samoprozvani američki politički strateg je poreklom iz Kijeva, ali je veći dio svog života proveo u Americi. 

Fotograf i manekenke su optuženi za javni razvrat i širenje pornografije, a u Emiratima gdje je pravni zakon zasnovan na islamskom zakonu, odnosno, Šerijatu, stranci završavaju u zatvoru i zbog blažih krivičnih djela.

Poslije neobično brze istrage glavni tužilac Dubaija Esam Isa al Humaidan najavio je da će oni koji stoje iza fotografisanja biti deportovani u svoje matične zemlje, bez daljih objašnjenja. Policija je odbila da zvanično identifikuje privedene, no neke od njih imenovali su ruski mediji.

&n

bsp;