Nije uvijek lagodno živjela

Emina Jahović najavila povlačenje, pa progovorila o teškom djetinjstvu

08:49, 27.06.2019.
Thumbnail
Pjevačica Emina Jahović u jednom intervjuu pričala o tome kako se ponovo našla u ulozi autora teksta i priznaje da strast pronalazi u pisanju, a ne u snimanju spotova, javnim nastupima i fotografisanjima.

Kantautorka, koja je po obrazovanju ekonomista, kaže da nije uvijek lagodno živjela. Uspjehu u muzičkim i modnim vodama, prethodio je život u ljekarskoj porodici. Iako danas ima sve što poželi, Emina ističe da nije hirovita.

– Moj otac i majka nisu imali neko nasljedstvo iza sebe, a kao ljekari nisu svrstavani u bogate i imućne. Sjećam se, kada su manje-više svi ljudi u Srbiji živjeli teško, da nam je, recimo, i paradajz bio luksuz. Gledala bih tako, kao dijete, u nekim situacijama komšije kako ga jedu. Kinder-jaje, gumene bombone i čokolade koje pucketaju u ustima… Sve to mi je bilo nedostižno u djetinjstvu. U vremenima previranja i ratova, moja mama je stavljala u zamrzivač mlijeko i jogurt, koje nismo smjeli da diramo, već smo čuvali za crna vremena. A bila sam prava djevojčica, obožavala sam sjajne haljinice, koje sam nasleđivala od svoje starije sestre… Zato sada, kada imam, nikada se ne rasipam. Volim da kupim, ali samo ono što ću da nosim, nemam hirove – kaže pjevačica.

Nedavno je objavila novi singl “Exploziv”. Saradnja sa reperom Gazda Pajom i neobičan spot, oduševili su fanove lijepe Novopazarke, ali ona najavljuje povlačenje sa scene.

– Moja ljubav je pisanje pjesama i pravljenje kompozicija. Ne planiram inače da sa četrdeset godina budem i dalje na sceni. Radiću produkciju i muziku – zaključila je za Espreso.rs.