Jeziva ispovijest

Emili Ratajkovski optužila fotografa: Sjećam se njegovih prstiju u meni, boljelo me

12:39, 16.09.2020.
Emili Ratajkovski optužila je fotografa Džonatan Ledera da ju je seksualno napao tokom snimanja u njegovom domu u Catskillsu 2012. godine. On optužbe demantuje.

U eseju koji je NY mag objavio u utorak, 29-godišnja manekenka i glumica napisala je da ju je agent poslao na neplaćeno snimanje za magazin Darius u Lederov dom, a predviđeno je bilo da ona tamo i prespava.

Kad je došla kod Ledera, Ratajkovski je doznala da će snimati u donjem vešu, a kako bi izgledala zrelo, prihvatila je čašu crnog vina koju joj je fotograf ponudio.

"Naučili su me da je važno izgledati marljivo i opušteno. Agent mi je uvijek ponavljao: 'Nikad ne znaš s kim ćeš snimati nakon toga'", napisala je Ratajkovski.

Nakon snimanja u donjem vešu fotograf joj je navodno rekao: "Hajmo sad probati bez odjeće."

"Čim sam se skinula, dio mene se ugasio. Počela sam plutati izvan sebe, gledala se kako se vraćam na krevet. Savila sam leđa, napućila usne, razmišljajući kako izgledam na kameri. Blicevi su bili toliko jaki, a popila sam toliko vina, da su crne mrlje pred mojim očima bile sve veće", napisala je.

Kad je šminkerica otišla spavati, Ratajkovski priznaje da se osjećala veoma budno, ali i "jako, jako pijano". Ona i Leder pokrili su se dekom na kauču, a tvrdi da ju je tad počeo ispitivati o njenim dečkima i gledao je kako trlja stopala da se ugrije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I used to like showing people this photo of me at 14 to prove that my body is natural. Now I’m a little sad it exists at all. I was just a kid in this picture and I wish the world had encouraged my 14-year-old self to be more than just my body. All of that said, I do still feel like I’ve been empowered through my body and my sexuality via modeling and platforms like Instagram. Luckily I have discovered the parts of me that are so much more important than “sexiness”, but if you’re a 14-year-old girl reading this, don’t worry about any of that for now. Read lots of books and know that what you see on Instagram is just a very small fraction of complete and beautifully complex human beings.

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on Jan 4, 2020 at 11:38am PST

"Rekao je da mu se sviđa to što radim sa stopalima, tog trenutka se jasno sjećam. Mrzila sam to što je komentarisao nešto što sam radila da se utješim. Većina onog kasnije mi je u magli, osim toga kako sam se osjećala. Ne sjećam se ljubljenja, ali sjećam se njegovih prstiju iznenada u meni. Sve snažnije i snažnije, gurao ih je i gurao kao što me niko nikad nije dirao do tad ni od tad. Osjećala sam svoj oblik, sve izbočine i zbilja me boljelo. Instinktivno sam ga primila za zapešće i izvukla ga iz sebe. Nisam ništa rekla. Ustao je i otišao stepenicama u tamu", napisala je.

Fotografije koje su tad nastale Leder je objavio u knjizi Leder / Ratajkowski Collector's Edition 2016. godine, a ona tvrdi da izdavač Imperial Publishing ni on nisu imali pravo koristiti te fotografije. Portparol izdavačke kuće u utorak je rekao da su njene optužbe lažne.

"Duboko smo potreseni najnovijim (lažnim) tvrdnjama gospođe Ratajkovski koje je u želji za publicitetom dala New York Magazineu. Gospodin Leder poriče njene tvrdnje da je 'napastovana'. Groteskno je tužno da je ona toliko osvetoljubiva da rutinski laže novinarima", rekao je portparol kompanije za Page Six.

Leder je takođe sve negirao, rekavši da su njene optužbe "prejeftine i djetinjaste".

"Svjesni ste o kome pričamo? Ta cura je tad bila gola u časopisu Treats! i gola je skakutala u spotu Robina Thickea. Zaista želite da netko vjeruje da je ona bila žrtva?" rekao je za New York Magazine.

Njegov portparol tvrdi da Ratajkovski zna da nema pravne osnove da stopira objavu fotografija te ga je zato optužila za seksualno zlostavljanje.