Zbog dokumentarca Napuštajući Nedođiju

Džeksonovi fanovi tuže muškarce koje je on zlostavljao

07:12, 19.03.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Tri grupe fanova Majkla Džeksona tuže dvojicu muškaraca koji su u novom HBO dokumentarcu "Napuštajuću Nedođiju" iznijeli optužbe na račun pop zvijezde da ih je seksualno zlostavljao kada su bili djeca.

Advokat koji zastupa fanove saopštio je da će tužiti Vejda Robsona i Džejmsa Sejfčaka zato što "kaljaju sjećanje na Džeksona". 

Zajednica Majkla Džeksona - koja se predstavlja kao "zvanični klub fanova" - zajedno sa grupama "MJ Streeet" i "On The Line", optužile su Vejda Robsona i Džejmsa Sejfčaka za "linčovanje" Džeksona, piše Gardijan. 

Saslušanje će biti održano u julu u Francuskoj, a šuška se da bi protiv Sejfčaka i Robsona tužbe mogla da podnesu i Džeksonova djeca. 

Advokat Emanuel Lido, koji je prethodno uspješno vodio parnicu protiv Džeksonovog doktora optuženog da je fanovima nanio duševnu bol kada je Džeksonu dao koktel lijekova koji ga je ubio, rekao je da grupe fanova "želje da ospore optužbe za pedofiliju" protiv Džeksona.

Lido je rekao da je "nečasnost ekstremno teških optužbi" koje su iznijeli Robson i Sejfčak u filmu "Napuštajući Nedođiju" ukaljao sjećanje na pjevača koji je preminuo 2009. godine. 

Ove optužbe negativno su uticale na Džeksonov imidž, ali i na "čitavu zajednicu njegovih fanova", istakao je Lido. 

"Napuštajući Nedođiju" je premijerno prikazan u SAD na kanalu HBO, a od tada ruši rekorde gledanosti na striming mrežama u Velikoj Britaniji. 

Film je razbjesnio brojne Džeksonove fanove koji na društvenim mrežama praktično vode kampanje protiv onih koji optužuju pevača. 

Brojne radio-stanice od Australije do Kanade zabranile su emitovanje Džeksonove muzike nakon što je dokumentarac počeo da se prikazuje, a tvorci kultne serije "Simpsonovi" takođe su saopštili da će epizoda za koju je slavni pjevač dao glas biti uklonjena. 

Luksuzni francuski brend Luj Viton nedavno je povukao iz prodaje odjeću inspirisanu Džeksonom iz kolekcije koja je u januaru prikazana pariskoj Nedelji mode.