Sonja Savić

Droga je potpuno uništila najljepšu glumicu Jugoslavije, umrla je na podu među špricama

22:46, 15.09.2020.
Svoju glumačku karijeru je počela sedamdesetih, a osamdesete su joj donijele najveću slavu. Raspadom Jugoslavije raspala se i njena karijera, a njeni problemi s ovisnošću stalno su se provlačili po medijima.

Glumica nije krila da je duboko nesretna osoba. U jednom od posljednjih intervjua rekla je da je njen ideal kratka i vesela smrt. U suzama je tada pričala da njen život nema smisla jer nije rodila dijete te nije nastavila lozu svoje porodice.

Svoj burni život završila je 23. septembra 2008. godine u Beogradu, a obdukcija je pokazala da je umrla od predoziranja heroinom. Detalji njene smrti bili su posebno potresni - glumica je navodno zbog droge prodala sav namještaj iz stana te je umrla na madracu, koji joj je jedini preostao. Navodno je njeno tijelo pronađeno među špricama na podu, a hitnu pomoć pozvao je prijatelj s kojim je te noći konzumirala drogu.

Sonja Savić glumom se profesionalno počela baviti sa 16 godina, a već s 21 diplomirala je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Početkom osamdesetih došlo je njeno vrijeme pa je u dvije i pol godine snimila pet filmova koji su udarili veliki pečat na jugoslavensku kinematografiju.