Na pješačkom prelazu

Član osiguranja princa Vilijama i Kejt Midlton motociklom udario staricu

07:45, 20.06.2019.
Izvor: klix.ba
Thumbnail
Jedan od članova osiguranja vojvotkinje od Kembridža Kejt Midlton i princa Villijama udario je motorom 83-godišnju staricu dok je vozio suprotnom stranom ulice, javlja "Daily Mail".

"Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža su veoma zabrinuti i tužni zbog nesreće koja se dogodila. Stalno su u kontaktu s porodicom žrtve", rekao je portparol kraljevskog para.

Oni su starici Irene Mejdžor, koja se inače bavi humanitarnim radom, poslali cvijeće. Njena kćerka kazala je da ljekari njeno stanje trenutno održavaju stabilnim, ali i da ima puno povreda.

Svjedoci tvrde da je 83-godišnjakinju udario policijski presretač koji je pratio automobil kraljevskog para prlikom odlaska iz Londona prema Vindsoru. Motor se nalazio na suprotnoj strani ulice na pješačkom prelazu gdje je Irene prelazila ulicu.

"Njegov motor ju je udario i starica je pala. Policajac je bio očajan, ali išao je suprotnom stranom ulice. Moglo je biti puno gore", rekao je svjedok za "The Sun".

Nesreću će istažiti Nezavisna jedinica policije koja još nije razjasnila je li Mejdžor pala ili ju je udario motor. Istraga je u toku, a vojvoda i vojvotkinja nisu vidjeli nesreću.

Foto: Daily Mail