Novi problemi

Centar za socijalni rad podnio krivičnu prijavu protiv Severine

21:57, 20.01.2020.
Izvor: avaz
Dok Severina (47) u Monte Carlu reklamira naočale i poručuje: “Uvijek gledajte na svijetlu stranu života” te atraktivnim fotografijama poručuje: “Nikad ne treba odustati”, Centar za socijalni rad protiv nje diže krivičnu prijavu. 

Kraj prošle godine pjevačica je dočekala s prvostepenom presudom, koju su mnogi nazvali presedanom.

Sud je nepravomoćnom presudom odlučio da sin kojeg je dobila u vezi s Milanom Popovićem živi s ocem. U međuvremenu je Severinu na turneji bodrilo hiljade obožavatelja. 

Punila je arene i pjesme posvećivala svojim najmilijima. Presudi o kojoj je brujila cijela regija, gdje je Severina također popularna, prethodile su prijave zagrebačke osnovne škole koju joj pohađa sin.

Podnijeli su desetak prijava za zanemarivanje djeteta. Otkrilo se to nakon što je Severina šokirala javnost na konferenciji za novinare kad je najavljivala veliku turneju. 

U novoj godini očito su se nastavili pravni problemi za pjevačicu jer ovo je prvi put da Centar za socijalni rad podnosi krivičnu prijavu protiv gospođe Kojić.

- U konkretnom slučaju Centar ne može iznositi detalje o toku postupka i porodičnoj situaciji s obzirom na to da bi se iznošenjem podataka u javnosti kršili zakonski propisi - poručili su za 24 sata.hr.

Bivši partneri Severina Kojić i Milan Popović sedam godina se sudski spore oko starateljstva nad sinom. Sve do zadnje presude dijete je bilo dodjeljivano majci. 

Po novoj presudi, koja nije konačna, Severina dijete ima pravo viđati dva puta sedmično po pet sati i svakoga drugog vikenda te sa sinom može provoditi katolički Božić.

Pročitajte još:

Uhapšen načelnik Klinike za anesteziju: Golić osumnjičen za obljubu nad nemoćnim licem

Mladići koji su stradali u teškoj nesreći biće sahranjeni jedan pored drugog

Svjedoci ubistva škaljaraca: Ubice su pucale nemilice, djeca su vrištala

Pjevač umro na sceni: Samo se izvinio i zatvorio oči

Dirljiva fotografija trogodišnjih blizanaca koji se prvi put razdvajaju: Razlog tjera suze na oči

Prevrnuo se kamion, vozača jedva izvukli van

Ceca priznala kakvi muškarci joj se dopadaju

Trostrukog ubicu iz Splita posjetio advokat: Filip nije svjestan šta je uradio

Zeničanin osumnjičen da je teroristima prodao kalašnjikove izručen BiH

U napuštenoj kući policija pronašla leš obješenog muškarca