Uspješno se oporavlja

Bora Drljača: Zanijemio sam kad sam čuo da imam rak

08:29, 09.11.2019.
Bora Drljača uspješno se oporavlja poslije operacije debelog crijeva, koja je hitno obavljena prije dva dana u Urgentnom centru.

Pjevaču je hirurškim putem odstranjen tumor, pa će se narednih nedjelju dana liječiti na odjeljenju, na kom je konstantno pod ljekarskom kontrolom. Kada se probudio iz narkoze, osjetio je potrebu da u ispovijesti za Kurir ispriča kako je otkrio da ima tumor debelog creva i kako se u tom trenutku osjećao.

"Hvala vam svima na brizi, interesovanju i pažnji. Ranije sam imao problema sa zdravljem, ali neću sad o tome. Bio sam dobro, radio sam, šetkao se, išao svuda. Nisam ni predosjetio da sam bolestan, a kamoli da imam rak. Međutim, redovno idem na kontrole, pa sam nedavno mom prijatelju doktoru rekao: „Daj da uradimo skener ili magnetnu rezonancu, čisto da budem siguran da je sve u redu.“ Opa, bato! Nisam vjerovao kad mi je iščitao rezultate, prosto sam zanijemio. To je podmukla bolest koja ne boli. Ali ja sam se jako uplašio, nije mi bilo svejedno. Inače ne kmezim u životu, ali ovde nisam imao čvrst karakter i nisam rekao: „Ma, ko ga je*e“. Ozbiljno sam shvatio bolest i posljedice. Doktor mi je objasnio da nema razloga za brigu, da će mi hirurškim putem odstraniti tumor i da ću biti kao nov. To me je malo oraspoložilo, iako sam govorio sebi: „Čovječe, da se nisi kontrolisao, bolest bi uzela maha za nekoliko godina i bio bi gotov.“ Sreća, pa je sve otkriveno na vrijeme, i to sasvim slučajno", kaže Bora za Kurir iz bolničke postelje.

Čim je Drljača stigao na odeljenje dan pre operacije, smešten je u sobu u kojoj je sam. Međutim, to ga nije sprečilo da zapeva u hodniku pacijentima i medicinskim radnicima.

"Nema boljeg od Bore, alal vera, majstore“. To sam zapjevao svima čim sam ušao u bolnicu. Treba ljudima smijeha i veselja, ja sam samo pjevao. I prije nego što su me odveli u operacionu salu, pjevao sam tamo medicinskim sestrama, iako sam bio baš uplašen. Pjesma liječi svaku ranu, i moju će izliječiti", rekao je pjevač.

Podsjetimo, Bora je prije nepunih sedam godina operisao tumor lijevog bubrega, koji mu je odstranjen. On od tada redovno odlazi kod ljekara, pa je tako i sada, sasvim slučajno, saznao da ima rak.

Pročitajte još:

Automobilom se zabio u zid hotela, vatrogasci rezali lim

Groblje im kao druga kuća: Zbog pijanog vozača Radovan ostao bez kćerkice i oca

Tragali za roniocem, poslije našli njegovu ruku sa burmomo u stomaku ajkule

U Srpskoj ove godine poginula 101 osoba