Angažovali Kolindu da glumi u hit telenoveli

09:36, 02.12.2020.
Izvor: Telegraf.rs
Bivša predsjednica Hrvatske se "sjajno zabavila" na setu

Bivša predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović postala je glumica, barem na jedan dan. Kako Jutarnji list javlja, pozvana je da gostuje u seriji "Dar Mar", popularnoj humorističnoj drami koja se prikazuje na Novoj TV.

Kolinda je dobila kameo ulogu, a snimanje je već i uspešno odradila. Na setu se navodno odlično snašla i dobro zabavila, a epizoda s njom trebalo bi da bude prikazana poslije Nove godine, u januaru.

Nekadašnja predsjednica kratko je potvrdila da je angažovana da odglumi u seriji.

- Jesam, da, sjajno sam se zabavila na setu, zato sam i pristala na ulogu - šturo je, ali ljubazno odgovorila Grabar-Kitarović.

"Dar Mar" se opisuje kao telenovela koja je sa snimanjem pod počela ljetos, a prva epizoda je prikazana 5. oktobra. Kako pišu mediji, prvu epizodu je gledalo 550.000 gledalaca. Radnja serije smeštena je u imaginarno hrvatsko mesto Dizmovo i prati živote Božene, šefice najmanje policijske stanice u zemlji, i njenih kolega policajaca Branka i Željka i penzionisanog kolege Mile.

Za sada nije poznata uloga koju je Kolinda Grabar-Kitarović odglumila, ali kako se spekuliše, mogla bi biti povezana s likom devojčice Linde Grob koju glumi Mia Mikulec. Linda je ćerka pogrebnika Dalibora Groba (Draško Zidar) i njegove žene Violete Antonini Grob (Ankica Dobrić) i mlađa sestra Daliborke Dade Grob (Katarina Madirazza).

Scenario je opisuje kao tatinu mezimicu, jako pametnu devojčicu, starmalu, koja stalno hoda naokolo s nekim planom i silno želi da se bavi politikom. Jednoga dana želi da bude predsednica Republike Hrvatske. Uzor joj je Kolinda čiji golem poster ima na zidu u svojoj sobi, dodatni je opis tog lika.