Obara rekorde

Anamarija vedri i oblači rumunskim fudbalom

  • 23. Sep 2020.16:50

Anamarija Prodan jedna je od najboljih fudbalskih menadžerica.

Atraktivna Rumunka našla se u centru pažnje na transfer pijaci - i to zbog veziste Steaue iz Bukurešta, Denisa Mana.

U pitanju je fudbaler koji je bio najbolji na terenu u istorijskoj utakmici između TSC Bačke Topole i i Steaue koji je završen rezultatom 6:6, a onda i 5:4 u penal seriji za Rumune.

Anamarija je za rumunske medije priznala je da je vlasnik Steaue odbio 25 miliona eura za Florinela Komana i Mana u paketu, i to od strane Norviča koji je već nekoliko puta "kucao na vrata" ovog tima.

Dodala je i to da za Mana ima veliki broj ponuda iz Italije, Španije i Njemačke, a poznato je da od svakog transfera ona ima fiksnih 10 posto na ime provizije.

Otuda i ne čudi što je ove godine vrijednost Anamarije Prodan procijenjena na 185 miliona dolara, a definitivno najviše novca je zaradila prodavajući Nikolaea Stančua. Najprije ga je prodala za 9,7 miliona eura iz Steaue u Anderleht 2016. godine i na taj način postavila transfer rekord u Belgiji.

Zatim je Sparta iz Praga istog igrača 2018. kupila za 3,75 miliona evra i na taj način je oboren rekord u češkom fudbalu, da bi Stanču u međuvremenu prodat Al Ahliju za 10 miliona evra. Zanimljivo, Rumun je zatim oborio svoj rekord i vratio se u Slaviju za četiri miliona evra. Dakle, Anamarija je samo na Stančuu, na ime provizije, zaradila oko tri miliona evra.