Adel podnijela zahtjev za razvod

12:36, 13.09.2019.
Izvor: klix.ba
Pjevačica (Adele) Adel podnijela je zahtjev za razvod od svog supruga Simona Koneckog.

Portparol porodice je rekao da se par sporazumno razilazi i da će nastaviti zajedno odgajati sina, piše BBC News.

Poznata pjevačica udala se za Koneckog, investicijskog bankara, 2016. godine i to nakon pet godina veze. Adele je rodila sina Angela 2012. godine.

Vjenčali su se na tajnoj ceremoniji, a Adele je prvi put javno progovorila o vjenčanju tokom govora na ceremoniji dodjele Grammyja 2017. godine kada se zahvalila svom suprugu.

U saopštenju se dodaje da bračni par, koji je najavio razvod još u aprilu, traži privatnost i da više neće davati komentare o njihovom razilaženju. Papiri za razvod podneseni su na sudu u Los Angelesu, prenosi Klix.

Pjevačicin debitantski album, koji je objavljen 2008. godine, a na kojem su se nalazili hitovi uključujući "Chasing Pavements" i "Hometown Glory", dostigao je broj jedan u Velikoj Britaniji.

Nastavila je da osvaja niz nagrada, a njen naredni album "21" bio je vodeći na top listama u 30 zemalja, uključujući SAD i Veliku Britaniju. Treći album Adele naziva "25" prodan je u rekordnih 800.000 primjeraka u prvoj sedmici i postao je najprodavaniji album 2015. godine.

Konecki je napustio posao u Lehman Brothers 2005. godine i osnovao je vlastitu firmu Life Water. Ovaj njegov projekt i partnerska firma Drop 4 Drop finansiraju projekte prečišćavanja voda širom svijeta.