5 najskupljih razvoda svih vremena: Bila i Melinde Gejts zasad nema na listi

  • 20.05.2021.12:34

Svijetom je nedavno odjeknula vijest da se slavni bračni par - Melinda i Bil Gejts - razvodi, nakon skoro tri decenije zajedničkog života. Poslije 27 godina u braku i pokretanja zajedničkog biznisa, Fondacije Bila i Melinde Gejts, zatim nakon što su dobili troje djece, sada treba podijeliti imovinu i bogatstvo.

To, zasigurno, neće biti lako, bez obzira na odnose među njima. Daily Mail je početkom maja napravio presjek onoga što je "u igri", a to su vile, automobili, posjedi, privatni avioni... Prema podacima koji su dostupni, Gejstovi nisu potpisali nikakav predbračni ugovor, što slavnog filantropa može dosta da košta.

Ipak, ovi supružnici iz SAD nisu jedini koji prolaze kroz tako skup razvod. Istorija ih pamti još najmanje 5...

5. Krećemo od poslednjeg mesta na listi najskupljih razvoda, a njega zauzimaju Majkl Džordan i Huanita Vanoj, čiji je zvanični rastanak koštao 168 miliona dolara. Par se razveo nakon 17 godina bračnog života, sporazumno. Chicago Business navodi da je Džordanova sada bivša supruga dobila 168 miliona dolara u brakorazvodnoj parnici, što je jedan od "najskupljih dogovora" u sportskom svijetu.

4. O njihovom razvodu koji se desio 2010. (brak je sklopljen 2004. godine) brujao je čitav svijet. Naime, razvod Tajger Vuds i Elin Nordegren koštao je 710 miliona dolara, i uslijedio je nakon preljubničkih skandala koji su pratili najveću zvijezdu golfa na svijetu. Par se upoznao kada se Elin preselila u SAD iz Švedske, a brak je okončan kada je otkriveno da je Vuds prevario suprugu sa menadžerkom noćnog kluba u Njujorku.

3. Rupert Murdok i Ana Man našli su se na sredini ove liste, budući da je njihov razvod koštao čak 1.7 milijardi dolara. Dakle, "napuštamo milione" i prelazimo na brojke sa devet nula. Američki medijski magnat razveo se od škotske novinarke davne 1999, i tada je započeta "era skupocjenih razvoda". Man je dobila, ne samo 1.7 milijardi dolara u brakorazvodnoj parnici, već i dodatnih 110 miliona dolara u kešu.

2. Američki milijarder rođen u Francuskoj, Alek Vajldenštajn, bio je u braku sa Džoslin Vajldenštajn 21 godinu. Razvod je uslijedio 1999, a njegova sada bivša supruga na račun toga je dobila 3,8 milijardi dolara.

1. Kao što možete da pretpostavite, pobjednici u ovom "takmičenju" su Džef Bezos i Mekenzi Skot, čiji je razvod koštao nevjerovatnih 38 milijardi dolara. U braku su bili od 1993. do 2019. godine, a sve do danas - njihov razvod je najskuplji na svijetu. Mekenzi je prije dvije godine takoreći "preko noći" postala treća najbogatija žena na svijetu.

Kada je riječ o Bilu i Melindi Gejts, nisu se još uvijek našli na ovoj listi, budući da nije poznato koliko će koštati razvod osnivača Majkrosofta i njegove dugogodišnje supruge. Ostaje da se vidi da li će uspjeti da "preteknu" Džefa Bezosa i Mekenzi Skot.

(Telegraf)