Zbog maske vam se pojavljuju bubuljice i mitiseri? Savjeti kako da riješite probleme sa kožom

10:36, 02.09.2020.
Izvor: novosti.rs
Maske mogu uzrokovati probleme sa kožom. Mnogi se žale na pojavu bubuljica i mitesera. Javlja se i iritacija i crvenilo kože.

Kako dolazi do problema sa kožom?

Odjednom morate preko pola lica da nosite tkaninu i to još na visokim temperaturama. Spoj znoja, prirodnih ulja i materijala od kojih su maske napravljene stvaraju probleme, posebno ako je nosite nekoliko sati. Na licu se skuplja prljavština i stvaraju se razne bakterije. Svakako rješenje postoji i ovo nikako ne treba biti razlog da ih ne nosite jer zdravlje je na prvom mjestu.

Ako imate osetljivo lice birajte pamučnu masku.

Kupite dobru masku

Ako znate da vam je koža osetljiva, istražite koja vrsta tkanine vama odgovara, najbolja opcija je pamuk. Isto tako, bitno je da je veličina dobra - ne smije biti prevelika jer neće dovoljno zaštititi, ali ne smije biti ni preuska i pripijena uz kožu.

Održavajte je čistom

Jako je bitno redovito menjati zaštitne maske. Ako nosite jednokratne, sama riječ govori - nosite ih isključivo jednom i bacite u smeće! Ukoliko nosite pamučne trebalo bi ih oprati na visokoj temperaturi nakon svakog korištenja. Na taj način ćete sprečiti širenje virusa, ali i bubuljice koji se stvaraju od prljavštine i bakterija.