Vazelin za efikasno uklanjanje neželjenih dlačica sa tela

08:08, 21.11.2020.
Izvor: ZenskiMagazin.rs
Ovaj želatinasti proizvod je zasnovan na petroleju, što vam daje garanciju da u njemu nema mikroba zbog čega je pogodan za upotrebu u svakodnevnom životu.

Vazelin predstavlja trostruko rafinirnu formulu koja se sve češće sreće u brojnim kozmetičkim praparatima, sapunima kao i u proizvodima za njegu kose. Njegova upotreba je zaista raznovrsna – od sprečavanja ojeda kod bebe koje nose pelene, preko olakšanja stanja u obliku posekotina i opekotina.

Možda najvažnija među funkcijama vazelina je ona u vidu – zaključavanja vlage, koja je posebno važna osobama koje imaju suvu kožu, sklonu perutanju i pucanju. Takođe, decenijama unazad žene su u potrazi za pouzdanim rješenjem za eliminaciju dlačica na svom telu. Tu na scenu stupa vazelin.

Zahvaljujući njemu moguće je uklanjanje dlačica sa svih dijelova tijela, sigurno, brzo i veoma lako. Najčešće vazelin se koristi za uklanjanje dlačica ispod pazuha, na nausnicama ili u krugu intimne zone.

SASTOJCI KOJI SU VAM POTREBNI ZA UKLANJANJE DLAČICA UZ POMOĆ VAZELINA:

1 kašika brašna

1/2 kašika kurkuke u prahu

3 kašike mlijeka u prahu

1/2 kašika vazelina

POSTUPAK:

Uzmite dublju posudu i pomješajte sve navedene sastojke u njoj, osim vazelina. Na kraju dodajte vazelin i dobro promješajte. Cilj je dobijanje glatke paste. Dobijenu smesu nanesite na područje sa kog želite da uklonite dlačice u smeru rasta dlake. Ostavite smesu da deluje oko 10 minuta, tokom kojih će se osušiti. Ukonite je potom sa datog podruja u suprotnom smjeru od rasta dlačica, a potom isperite regiju toplom vodom.

Za efikasnije rezultate ovu praksu možete da primjenjujete koliko god vam je potrebno. Nakon izvesnog vremena primjetićete da su dlačice u datoj regiju rijeđe, svjetlije i da se lakše uklanjaju.