Stručnjak tvrdi da će ovaj ključni trik osigurati da vaši peškiri uvijek budu mekani i mirišljavi

13:35, 14.01.2021.
Izvor: zena.blic
Svi volimo čiste, mekane, mirišljave peškire, ali realnost je da oni vrlo brzo nakon kupovine izgube formu, postanu grubi i otrcani i nikada ne mirišu intezivno - koliko god omekšivača stavili.

No, dizajnerka peškira Lusi Akrojd tvrdi da postoji rješenje, te je dala nekoliko savjeta kako da što duže svoje peškire sačuvamo i vratimo im prvobitnu mekoću i svježinu.

Za početak istakla je da je najveća greška to što peškire peremo zajedno sa ostalim komadima odjeće u veš mašini, te je preporučili da ih uvijek peremo zasebno.

"Kad perete peškire nikada nemojte da preopteretite veš mašinu. Neophodno je da imaju dovoljno prostora u bubnju kako bi "disali" i cirkulisali, što im dalje omogaćava pravilno ispiranje. Ako pokušate da ugurate previše toga, na kraju ćete dobiti nakupljenu gomilu, što i dovodi do krutih, grubih peškira", objasnila je za "Mirror".

Savjetovala je i da se ne peru na temperaturi višoj od 40 stepeni, jer će visoke temperature učiniti da brže postanu ofucani i istrošeni.

Ajkordova kaže i da je najjednostavniji trik da ostanu mekani da ih protresete prije stavljanja u mašinu, i poslije vađenja iz iste.

Zlatno pravilo je i da ih nikada ne sušite na peći ili radijatoru.

"Sušenje na radijatoru poništiće sav vaš trud i peškiri će postati suvi i grubi", zaključila je.