Želite znati kako ukloniti miris dima iz prostorije?

Probajte neke od sljedećih načina kako bi se riješili neugodnog mirisa

11:24, 10.03.2020.
Thumbnail
Kako ukloniti miris dima iz prostorije? Donosimo vam nekoliko načina uz pomoć kojih možete eliminirati neugodan miris dima iz vašeg doma.

Ocat ili aktivni ugalj

Natočite malo vinskog octa u nekoliko zdjelica ili stavite par komadića aktivnog uglja te stavite u prostoriju gdje se inače puše cigarete. Ako imate djecu ili kućne ljubimce, zdjelice stavite na povišeno mjesto. Ugalj i ocat su poznati po tome što upijaju i neutralizuju neugodne mirise.

Parfem

Kako bi uklonili miris dima iz prostorije, pošpricajte malo vašeg najdražeg parfema po hladnoj sijalici. Nakon što upalite svijetlo i sijalica se zagrije, vašom kućom će se proširiti ugodan miris koji će bar djelimično ukloniti dim iz prostorije

Omekšivač za rublje

Ako osjetite da su se vaši modni dodaci usmrdjeli zbog dima cigarete, a planirate ih nositi sljedeći dan, ostavite ih sat vremena na otvorenom kako bi se prozračili, a potom ih stavite preko noći u plastičnu vrećicu zajedno s omekšivačem za rublje u obliku maramica ili pak mirisnim vrećicama.

Soda bikarbona

Kako bi uklonili miris dima iz prostorije, prije spavanja posipajte sodu bikarbonu po sjedećoj garnituri, tepihu te rubovima prostorije u kojoj se pušilo. Ujutro samo usisajte sve usisivačem.

Peškir i ocat

Prvo trebate prozračiti prostoriju, a potom krpu ili ručnik umočiti u ocat te minutu do dvije mahati po prostoriji, tako bi miris dima trebao nestati.