Šest savjeta

Kako da znate da je vrijeme za novu ljubav?

17:30, 24.06.2019.
Izvor: Kurir
Thumbnail
Raskid duge veze za većinu je bolno iskustvo. Psiholozi kažu da nije pametno "uletati" u novu vezu i savjetuju da sebi date dovoljno vremena da prebolite. Tek kada se oporavite spremni ste za novu ljubav. Evo kako da znate da li ste stigli do te tačke.

Razmišljanje o prošlosti više ne izaziva negativne emocije

Kad razmišljate o prošloj vezi sjećate se srećnih trenutaka i svjesni ste da je ta ljubav bila lijepa dok je trajala. Niste više ogorčeni i ne osjećate da je to bio veliki promašaj. To znači da ste spremni da krenete dalje, jer možete da se fokusirate na budućnost bez tereta prošle veze.

Više se ne bojite samoće

Ako očajnički želite da budete sa bilo kim samo zato što ne možete da podnesete da budete sami je znak da još niste spremni za novu vezu. Zvuči kao paradoks, ali niste spremni za novu vezu sve dok niste spremi i na to da ne budete u vezi.

Imate sopstvena interesovanja

Kad smo u vezi ponekad se dešava da zaboravimo na sebe. Često prilagodimo svoja interesovanja partnerovim. Kad počnete ponovo da vrijeme ispunjavate nečim što vas lično usrećuje, spremni ste za novu ljubav.

Spremni ste ne samo da budete voljeni, već i da volite

Onog trenutka kad shvatite da više ne čeznete očajnički za pažnjom i ljubavlju i da ste spremni da nekoga zagrlite i brinete o njemu, to znači da ste se oporavili. 

Nemate više osjećaj da "svi imaju nekoga" osim vas

Kad ponovo budete u stanju da se iskreno radujete tuđoj sreći i kad vas ne bude više rastuživao prizor para koji se šeta, držeći se za ruke, vrijeme je. Spremni ste da ponovo nekome pružite ruku.

Naučili ste da kažete "ne"

Kad provedete sami neko vrijeme upoznaćete bolje sopstvene granice. Sljedeći put ćete lakše prepoznati osobu sa kojom biste mogli da budete srećni. To znači i da ste svjesni oko kojih pitanja ćete biti spremniji na kompromis. A to znači i da ste spremni za novu ljubav. Samo napred!