Poslovni izgled

Izbjegnite modne promašaje koje pravite ljeti

13:37, 24.07.2019.
Izvor: Kurir
Kada temperature pređu 30 stepeni, jedino što ste u stanju jeste da maštate o plaži. Ipak, ako ste već iskoristili svoj godišnji odmor ili ste jednostavno osuđeni na ljeto u kancelariji, postoji nekoliko modnih savjeta koje uvek treba da imate na umu.

Ljeto je najizazovnije modno godišnje doba, i to ne samo zbog opasno oskudnih krpica koje mnogi nose već i zbog brojnih modnih promašaja koje je vrlo lako napraviti. S jedne strane želite ostaviti ozbiljan utisak čak i tokom vrućina, ali s druge strane ne želite da provedete cio dan znojeći se u kancelariji.

Kako biste ispunili oba zahteva, držite se ovih pravila:

Ne pokazujte previše kože

Pokazivanje previše kože je jedan od najčešćih modnih promašaja tokom ljetnjih dana. Žao nam je, ali zaboravite na kratke suknje i haljine. Radije birajte lepršave pantalone izrađene od laganih materijala ili suknje ispod kolena.

Izbjegavajte providnu odeću

Iako su providni topići ispod kojih se vidi grudnjak trenutno u modi, vaši poslovni partneri ne dolaze na sastanak kako bi provjerili kakvo donje rublje nosite.

Sakrijte mrlje od znoja

Ako se ljeti jako znojite, izbjegavajte pastelne boje i sintetičke tkanine. Umjesto toga, birajte crne i bijele modne komade, kao i lepršavu odjeću.

Neprikladne cipele ostavite kod kuće

Gumene japanke su odličan izbor za plažu, bazen ili popodnevnu kafu sa prijateljicom, ali nemaju šta da traže u vašoj kancelariji.