Obišli 13 država

Porodica živi u kamperu, djeca skoro uvijek bosa

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 25.09.2021.15:22

I dok se mnogim roditeljima u današnje vrijeme prigovara jer ne dopuštaju djeci da se igraju u blatu i pijesku, kao što je to većina djece radila dok su bili mali, jedna mama je odlučila da svoje sinove vaspita i odgaja na sasvim drugačiji način.

Natalija i njen suprug Rajan odlučili su da odustanu od uobičajnog načina života i presele se u kamper sa dvojicom sinova.

Njih četvoro su obišli čak 13 država u Americi, a kako kažu planiraju da obiđu i druge države.

Avanture s putovanja svoje četvoročlane porodice iz Amerike Natalija često objavljuje na svom profilu na Instagramu gdje je jednom prilikom rekla da njihova djeca skoro nikada ne nose obuću.

"Sinovi su na većini fotografija bosi, pa me ljudi često pitaju da li oni uopšte nose obuću", ispričala je Natalija koja je objasnila da djeca nose patike samo kada idu u prodavnicu i da čak po asfaltu hodaju bosi.

Kako kaže, ovu odluku je donijela kada je pročitala desetine istraživanja u kojima se tvrdi da je za djecu zdravo kada hodaju bez obuće.

"Kad su bosa, djeca bolje doživljavaju okolinu što im pomaže u fizičkom i u mentalnom razvoju", objasnila je Natalija koja smatra i da hodanje bez cipela djeci poboljšava razne mentalne vještine.

Jednom prilikom, bračni par je objasnio da u kamperu planiraju da žive na "neodređeno", a kako naglašavaju, razlog tome je današnji svijet i način na koji on funkcioniše.

"Ovako imamo svoj mir i niko nam ne nameće svoje mišljenje i zakone. Među ljude odemo samo kada odemo na neko turističko mjesto ili u prodavnicu, a i to nam bude previše", zaključili su Rajan i Natalija, prenosi "Telegraf.rs".

Tagovi: