Par koji ima petoro djece, bez dileme usvojio sedmoro mališana

10:39, 02.04.2021.
Izvor: RTS
Pedesetogodišnja Pam i njen suprug Geri Vilis iz mesta Menifi u Kaliforniji, koji imaju petoro djece, nisu imali dileme kada su vidjeli da se traže usvojitelji za sedmoro djece, koja su nakon gubitka roditelja, bila u hraniteljskim porodicama.

Roditelji sedmoro djece (Adelino, Rubi, Ališja, Entoni, Obrijela, Leo i Ksander, starosti od četiri do 15 godina) poginuli su u automobilskoj nesreći.

Pam je rekla da je, čim ih je ugledala, shvatila da „treba da im postane majka". 

Dodala je da sa suprugom ranije nikada nije razmatrala usvajanje, ali da su ovog puta imali isto mišljenje.

Objasnila je da su oboje osjećali „da je taj potez nešto što je bog želio od njih", ali rečeno im je kada su nazvali broj na oglasu da su se hiljade drugih ljudi već prijavile.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pam Willis (@second.chance.7)

Djeca koja su ostala siročad, i prije smrti roditea su imala težak život, jer su nerijetko bili na granici siromaštva.

Njihova majka je imala 31. godinu, a otac 42. godine, kada su zadobili smrtne povrede nakon što se njihov automobil prevrnuo sa auto-puta.

Pam je rekla da je mlađoj djeci bilo teže da se prilagode, i budu jednostavno - djeca, jer su iskazivala veću zrelost od one koja se očekuje u njihovim godinama. 

Ceremonija slavlja povodom dolaska sedmoro djece u porodicu bila je velika, a Pam i Geri imaju sa skoro 49.000 pratilaca na Instagramu jer ljude interesuje njihov „novi život sa sedmoro djece".

„Znali smo duboko u sebi da je ova misija bila zadatak stavljen pred nas. Ako ne mi, ko onda? U hraniteljskim porodicama su bili godinu dana otkako su im roditelji stradali u saobraćajnoj nesreći koju su djeca nekim čudom preživjela", kažu Pam i Geri i dodaju da su potpuno spremni da ih „sve drže na okupu, da im obezbjede dovoljno prostora, vremena, ljubavi, strpljenja..."