Život ih ponovo spojio

Otac je na silu odveo i rekao da joj je majka umrla, nakon 30 godina saznala istinu

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 11.09.2021.21:38

Jasmina iz Austrije porasla je bez svoje majke. Nije ni znala da postoji, bila je uvjerena da joj je mama mrtva. U to ju je ubijedio njen otac, koji ju je kao malu odveo iz porodičnog doma, sa nepune dvije godine.

Jasmina je 30 godina živjela u laži, da bi sada konačno upoznala svoju majku Klaudiju i to preko Facebooka.

Klaudija Germut iz Štajerske svog supruga je upoznala prije više od 30 godina. Vjenčali su se i preselili su se u Beč. Kako kaže, nedugo potom je saznala najljepšu vijest.

"Nije prošlo mnogo, a ja sam zatrudnila sa Jasminom", priča Klaudija za "Heute".

Nažalost, njena sreća bila je kratkog daha.

"On je počeo da pije, počeli smo da se svađamo. Razmišljala sam o razvodu, ni ne sluteći da će do rastanka doći mnogo pre nego što sam očekivala", priča Klaudija koja sada ima 58 godina.

Jednog dana je, kako navodi, otišla kod ljekara, a kada se vratila kući, nije zatekla ni supruga ni Jasminu.

"On je čuvao Jasminu tad, imala je svega godinu i po dana. Vratila sam se kući nešto prije podneva i bilo mi je čudno što je u kući sve tako tiho", priča Klaudija.

Ipak, iako joj je tišina bila čudna, nije ni pomislila da se dogodilo ono najgore - da joj se suprug otišao i odveo dijete.

"Primijetila sam da nema stvari. Odmah sam pozvala policiju", objašnjava majka.

Nedugo potom je saznala da je suprug sa kćerkom pobjegao u Egipat.

"Bila sam očajna. Angažovala sam i advokata, ali uzalud. Nisam išla sama da je tražim, ne znam ni gdje bih je tražila", kaže Klaudija.

Godine su prolazile, a ona ništa nije znala o kćerki. Suprug je više nikada nije kontaktirao. Uprkos svim naporima, Jasminu nije uspjela da pronađe. Nakon nekoliko godina upoznala je novog muškarca i njemu je rodila kćerku. Potom se od njega i razvela.

"I to je bilo teško, ali je moja kćerka je ostala uz mene", priča Klaudija.

Nikad nije ni pomišljala da će obje kćerke ponovo držati u naručju. Međutim, to se dogodilo, 2017. godine.

"Sjećam se, kao juče da je bilo. Sedela sam na krevetu i gledala televiziju kada mi je iznenada stigao zahtjev za prijateljstvo na Facebooku od Jasmine. Gledala sam u čudu, a onda mi je stigla poruka: 'Da li si ti moja mama?'", priča Klaudija.

Jasmina joj je potom poslala papire i tako su ponovo, nakon tri decenije stupile u kontakt.

"Otac joj je rekao da sam mrtva. Kada je umro od raka pluća ona je čistila njegov stan i u kupatilu je našla štek u kojem je čuvao papire. Među tim papirima je bio i izvod iz matične knjige rođenih, na kojem je stajalo moje ime", objašnjava Klaudija.

Nakon virtuelnog kontakta, došao je momenat i da se upoznaju. Jasmina je iz Egipta došla u Grac. Susret je bio veoma emotivan i obje su plakale sve vrijeme.

Jasmina otkriva da ju je suprug natjerao da potraži majku. Pisala je mnogim ustanovama, da bi konačno pronašla pravu Klaudiju.

Sada Jasmina živi u Štajerskoj sa troje djece koji imaju 13, 11 i osam godina. Udaljeni su svega 15 minuta od bake.

"Našla je posao i stan. Njen suprug je inženjer i trenutno je poslom u Saudijskoj Arabiji, ali i on traži posao ovdje", kaže Klaudija, prenosi "Telegraf.rs".

Kaže da je neizmjerno srećna što je ponovo sa svojom kćerkom, ali jedna stvar joj je draža od svega, što je sada stalno sa svojim unučićima.

Tagovi: