Od koje godine žene počinju da liče na svoje majke?

11:20, 13.01.2021.
Izvor: B92
Britansko istraživanje pokazalo je da žene počinju da se pretvaraju u svoje majke kada napune 31 godinu. Anketa otkriva da žene u svom ponašanju i po svojim ukusima sve više liče na majke kada zakorače u četvrtu deceniju, a da je glavna prekretnica rođenje prvog djeteta.

Više od polovine ispitanica reklo je da su prestale da oponiraju svojim majkama i počele da ih oponašaju nakon tridesete. Čini se da je ključna godina za početak ovih promjena 31.

Kako prenosi londonski Telegraf, 51 odsto od 1.000 ispitanica koje su bile obuhvaćene istraživanjem navelo je majku kao ženu na koju su se najviše ugledale u životu.

Na drugom mjestu su sestre (18 odsto), na trećem bake (10 odsto), a na četvrtom drugarice (8 odsto).

Više od trećine njih kazalo je da su se najviše zbližile sa majkom nakon rođenja prvog djeteta.

Da žene sve više liče na majke nakon 31. godine, pokazuje i podatak da tada počinju da uživaju u istim TV emisijama i serijama (24 odsto), da imaju isti hobi (16 odsto), da koriste iste izreke (15 odsto) i da ih privlači isti tip muškaraca (9 odsto).

Istraživanje je naručila kompanija "Dotty Bingo" nakon što je prethodnom anketom utvrđeno da je 80 odsto žena koje igraju bingo naslijedilo ovaj hobi od svojih majki, baki ili drugih ženskih rođaka.