Najmlađa majka u istoriji čovečanstva: Dijete rodila sa nepunih 6 godina

07:21, 02.03.2021.
Izvor: novosti.rs
Lina Medina rođena je 23. septembra 1933. u peruanskom gradu Ticrapu. Život ove male djevojčice se u početku nije razlikovao od njenih vršnjaka,, sve do trenutka kada joj je bilo pet godina. Tada se sve promijenilo.

Sa pet godina roditelji je odvode u bolnicu jer je imala abnormalno veliki stomak, za koji su svi vjerovali da je cista ili tumor, ali nakon pregleda, otkrili su zapanjujuću istinu - djevojčica je bila u 7. mjesecu trudnoće!

Doktor koji je bio zadužen za njen slučaj Geraldo Lozada, odveo ju je u bolnicu za žene gdje je potvrdio definitivnu trudnoću. 

Ova djevojčica je ostala trudna jer je pubertet prošla mnogo ranije - sa 3 godine je dobila menstrualni ciklus, a sa 4 god. su joj se razvile grudi.

Godine 1939. ona je rodila dječaka carskim rezom, prirodan porođaj nije dolazio u obzir jer djevojčica nije imala razvijenu karlicu. Beba je rođena sa 2700 grama, dobro zdravlja i ona mu je dala ime Herardo. Kroz nekoliko dana su pušteni iz bolnice.

Ne zna se ko je otac djeteta

Smatralo se da je djevojčicu silovao njen otac, koji je uhvaćen i ispitivan, ali je na kraju pušten zbog nedostatka dokaza. Sama Lina nikada nije otkrila ko je otac djeteta, kao ni kako je došlo do začeća. 

Herardo je odrastao vjerujući da mu je Lina sestra, no kada je imao 10 godina ipak je saznao istinu. Živeo je do 40 godina, kada je 1979. iznenada preminuo od bolesti koštane srži.

Lina je završila školu i kasnije je radila kao sekretarica kod ljekara koji je vodio njen slučaj. On joj je pomogao sa školovanjem. 

Kasnije se udala i rodila drugog sina u 38. godini života. Iako je danas živa, Lina odbija da govori za medije, i ne želi da otkrije identitet oca njenog prvog djeteta.