Kako da budete sigurni da su bebine stvari potpuno čiste? Evo nekoliko trikova!

20:34, 08.04.2021.
Sajveti koji će vam olakšati svakodnevnu rutinu i učiniti da budete sigurni da su bebine stvari potpuno čiste.

Igračke za kupanje

Ignorišite savjete da ih stavljate u mašinu za pranje posuđa. Neke igračke ne mogu da podnesu temperaturu mašine, što znači da plastika može da ispuca tokom vremena. Umjesto toga, rješenje je da sipate 3/4 šolje izbjeljivača u jedan galon vode i ubacite igračke. Kada se tečnost upije u plastičnu igračku, vi je promućkajte i iscijedite tečnost. Isperite toplom vodom i pustite da se osuše na vazduhu.

Dodatni savjet: Prije upotrebe nove igračke za kupanje zatvorite sve rupice lijepkom.

Plišane igračke

Omiljene nježne igračke se vremenom isprljaju, a pranje tog najboljeg drugara za spavanje vam sigurno ide na živce. Ipak, nemojte se igrati sa njegovim pranjem! Prvo provjerite savjet na etiketi. Ukoliko je dozvoljeno pranje u mašini, slobodno ih tako perite. Ukoliko nije, budite oprezni. Neke igračke ne mogu lepo da se osuše nakon pranja u mašini, te će se nakon toga ubuđati. Ubacite igračku u jastučnicu (i potrudite se da deca to ne vide) sa čašom sode bikarbone i protresite da se soda rasporedi. Nakon toga izvadite igračku i prospite sodu bikarbonu iz jastučnice. Fleke sa igračke prebrišite vlažnom krpom.

Stolica za hranjenje

Eksperti se slažu sa tim da je ovo poteško, jer se mnoge trake stolice teško pomjeraju. Ipak, u većini slučajeva jastuk za sjedenje možete da odvojite i opereti. Trake možete da očistite četkicom za zube i to miksom vode i sirćeta.

Dodatni savjet: Kada kupujete stolicu, trudite se da odaberete neku sa jednostavnim trakama i poslužavnikom koji može da se pomjera. Takođe, što je jastuk za sjedenje jednostavniji, to bolje.

Sjedište za auto

Žitarice, grickalice, pesak, prosuto mlijeko... Postoji toliko haosa i prljavštine na zadnjem sjedištu. Srećom, većina punjenja sjedišta za automobil može da se pere u mašini za veš, ali je potrebno vrijeme da se vrati natrag. Olakšajte sebi uz nekoliko taktika:

- Iskoristite vlažne maramice da očistite tečnost čim se prospe

- Pomoću vakuma usisajte prljavštinu

- Istjerajte mrvice i prljavštinu pomoću kompresovanog vazduha

- Sve zalijepljeno probajte da očistite četkicom za zube

- Sve što je jako zalijepljeno probajte da odstranite nožem

Dodatni savjet: Pri kupovini birajte sjedišta koja se vrlo lako sklapaju ponovo.

Dušek za krevetac

Obrišite vodootporni dušek vlažnim maramicama. Stvarno, to je sve. Ukoliko je prekriven materijalom, izmešajte 1/4 šolje hidrogen peroksida, 3/4 šolje vode i pola kašičice deterdženta za sudove. Natopljenim sunđerom obrišite dušek. Hidrogen peroksid je ključan jer uništava bakterije. Neka se dušek potpuno osuši prije nego što stavite svježu posteljinu.

Plastična korpa za pelene

Čišćenje sa univerzalnim sredstvom za čišćenje kuće biće sasvim dovoljno, ali da biste zaista pobjedili sve te bakterije koje izazivaju miris, rješenje može da bude spoj dvije šolje vode sa 40 kapi lavandinog ulja, koje ima antibakterijska svojstva.

Dodatni savjet: Prilikom kupovine, korpe obložene čelikom sprečavaju zadržavanje mirisa.

Podloge za igru

One su pravi magnet za prljavštinu, jer su svakodnevno na podu. Koristite univerzalno sredstvo za čišćenje i toplu vodu i očistite pomoću tkanine. Nakon toga samo ostavite da se osuši. Ukoliko nije potrebno cjelokupno čišćenje, očistite prljavi dio vlažnom maramicom.

Lutke

Čvrste lutke se mogu staviti direktno u kadu dok se dijete kupa, te imate dva u jednom - i igru i pranje. Za lutke koje su šuplje i u koje može da uđe voda, najbolje rješenje je brisanje sapunom i vodom, a potom brisanje tkaninom.

Noša

Kada dijete piški, jednostavno je isperite univerzalnim čistačem ili sapunom i toplom vodom. Kada je veća nužda u pitanju ostavite sredstvo da odstoji 30 sekundi, dobro isperite vodom i ostavite da se osuši.

Šoljice

Ukoliko je šolja vašeg mališana poprimila gadan miris, vjerovatno je kriva silikonska guma. Ubacite te dijelove u posudu, pospite ih sodom bikarbonom i pustite da prenoće tako. Nakon toga svaki dio pojedinačno ubacite u sirće i vodu i pustite da prenoći 12 sati. Posljednji korak je čišćenje šolje i poklopca četkom za pranje flaša i potom ispiranje.

Dodatni savjet: Tečnost je neprijatelj ovih čaša, pa tokom pranja odvajajte svaki dio posebno, i neka se svaki osuši pojedinačno prije nego što ih spojite, piše yumama.com.