Htjeli su još jedno dijete, dobili petorke. Sedmično su mijenjali 420 pelena

  • 21.02.2021.08:51

Adam i Danielle Busby iz Houstona brinuli se da više neće moći imati djece nakon što su ih prozvali neplodnima dok su pokušavali začeti kćer Blayke.

Prošli su kroz proces inseminacije, koji je sličan IVF tretmanu. Danielle je ostala u drugom stanju i na svijet je donijela djevojčicu Blayke. Potom su se odvažili pokušati još jednom. Upozorili su ih da je moguća višeplodna trudnoća, ali nisu ni sanjali da će to značiti petorke. Šanse za to bile su 41 milijun prema jedan. Ipak, dogodilo se.

Danielle se podvrgnula posebnom režimu prehrane. U trudnoći je konzumirala 4500 kalorija u danu da bi osigurala sve nutrijente bebama. U 28. nedjelji je carskim rezom rodila djevojčice Hazel, Avu, Parker, Oliviju i Riley. Sve bebe su bile zdrave, ali teške manje od kilograma. Neko vrijeme provele su ne intenzivnoj njezi, a onda su stigle kući. 

"Bilo je iscrpljujuće. Imali bismo 45 minuta odmora nakon hranjenja, presvlačenja i čišćenja, a onda smo ih opet morali buditi. Činilo se da nema kraja i jedva sam čekao otići na posao", prisjetio se Adam prvih mjeseci.

Nedjeljono su mijenjali 420 pelena, a dnevno pripremali 40 bočica dojenačkog mlijeka. No najgore je bilo kad su petorke navršile dvije godine. 

"Pune su energije, stalno tražimo načine da ih izmorimo", dodaje Danielle. 

Ova porodica se pojavila u showu Outdaughtered, koji se emitiuje na TLC-ju. Djevojčice sad imaju pet godina. Adam je odlučio da više ne želi rizikovati pa se podvrgnuo vazektomiji.

"Ovo je naša porodica. Sretni smo i potpuni", zaključila je Danielle.

(Foto: Instagram)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Danielle Busby (@dbusby)

Tagovi: