Bivša patronažna sestra otkrila bizarne priče: Jedan par sam učila kako se pravi beba

  • 26.02.2021.10:03

Bračni par nije imao pojma da mora imati polne odnose kako bi dobio dijete. Živjeli su u uvjerenju da "djeca dođu sama od sebe".

Ovu pomalo bizarnu priču je ispričala 59-godišnja Rachael Hearson koja je 40 godina radila kao patronažna sestra, a sada je odlučila progovoriti o brojnim bizarnim situacijama s kojima se susrela tokom svoje karijere.

Kako je često odlazila u kućne posjete, prikupila je gomilu takvih priča te ih sve opisala u svojoj knjizi Handle With Care: Confessions of NHS Health Visitor.

Između ostalog, Rachael je otkrila kako je bila prisiljena podučavati muža i ženu o seksu nakon što je shvatila da nemaju pojma o vlastitoj biologiji.

"Bili su u braku već nekoliko godina, ali 'djeca nisu došla'. Ljekar opšte prakse zaključio je da ne znaju kako napraviti bebu, a moj je posao bio naučiti ih to", prisjetila se te dodala kako je to bilo "u vrijeme prije interneta".

"Iskreno su vjerovali da bebe stižu kao rezultat sklapanja braka i nisu imali pojma da moraju voditi ljubav. Podučavati nekoga o seksu poprilična je odgovornost", dodala je istaknuvši kako već nakon nekoliko njenih posjeta "par nije mogao maknuti ruke jedno s drugog".

Osim toga, u svojoj bogatoj karijeri vidjela je sve vrste bizarnih seksualnih ponašanja, uključujući jedan kućni posjet kad je muškarac masturbirao ispred nje. Naime, Rachael je tom prilikom bila u ulozi patronažne sestre. Otišla je u kućnu posjetu kako bi provjerila kako je novorođena beba čija je mama bila prijestupnica. Dok je sjedila sa ženom i njenim dečkom, krajičkom oka je primijetila "ritmično pomicanje zgloba", ali nastavila je s posjetom kao da se ništa nije dogodilo.

Prilikom druge posjete, kada je morala provjeriti zdravstveno stanje 18-mjesečnog dječaka, brzo je shvatila da on i njegovi roditelji žive u javnoj kući. 

"Uveli su me u kuhinju, a s lijeve strane je bio salon koji se obično u drugim kućama koristio kao blagovaonica. Ovdje je, međutim, očito bio ‘budoar’ u kojem je bio bračni krevet i u njemu par", objasnila je.

Iako je okruženje bilo poprilično neobično, Rachael kaže da je dijete bilo zdravo i dobro razvijeno, a vidjela je i mnogo gore situacije, prenosi The Sun.

Tagovi: