Premijera na na auto-salonu u Ženevi

Zavirite u novi Škodin SUV FOTO

10:52, 06.02.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Dizajn unutrašnjosti Škode Kamiq je minimalistički i sličan onom koji smo videli na nedavno predstavljenom Škodinom kompaktnom hečbeku Scala.

Na fotografiji je prikazana verzija sa skupljim paketom opreme, pa na stilski pojednostavljenoj komandnoj tabli donimira centralno postavljeni ekran multimedijalnog sistema dijagonale 10,25 inča. 

U Škodi tvrde da je to jedan od najvećih ekrana u segemenu potkompaktnih krosover/SUV automobila, kome pripada i Kamiq.

Thumbnail

Nova je i instrument tabla, slična onoj u Scali, a na fotografiji se može videti i da se Škoda opredelila da i u ovom modelu (kao i u Scali) zadrži klasičnu polugu ručne kočnice iako sve više proizvođača ugrađuje u svoje nove modele elektronsku ručnu kočnicu. 

Češki proizvođač ističe i sistem ambijentalnog osvetljenja koji će biti dostupan u boji bakra, crvenoj ili bijeloj. Boje vizuelno naglašavaju tonove enterijera i kontrast šavova na presvlakama sjedišta, objašnjavaju u Škodi. 

Thumbnail

Kupcima će biti na raspolaganju i brojni opcioni sadržaji, kao što je grijanje vetrobranskog stakla, zadnjih sjedišta i volana.

Izgrađen na Volkswagenovoj modularnoj mehaničkoj platformi (MQB), Kamiq nudi dosta prostora u unutrašnjosti. Sa međuosovinskim rastojanjem od 2.651 mm, putnici imaju dovoljno prostora za noge na zadnjem sjedištu. 

Thumbnail

Zapremina prtljažnika iznosi 400 litara, a povećava se do 1.395 litara kada se nasloni zadnjih sjedišta preklope. 

Svjetska premijera modela Škoda Kamiq održaće se na auto-salonu u Ženevi (5- 17. marta).