Google

Testiranje anonimnog režima za korišćenje mapa na telefonu

20:57, 24.09.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Google je uveo u testiranje anonimni režim za korišćenje svoje aplikacije Google Maps što pokazuje da možda nećete proći dugo vremena pre nego što ova opcija postane dostupna korisnicima. Ova funkcionalnost jedan je od koraka koji su usmjereni na privatnost koje je Google obećao da će uvesti, zajedno sa režimom anonimnog pretraživanja.

Kao i verzija na Chrome-u, ova opcija može da osigura da se bilo koja lokacija ili pravac koji tražite ne povezuje sa vašim Google nalogom.

Prema navodima specijalizovanih sajtova, testeri su dobili poruku u kojoj piše: "Koristite anonimni režim kada ne želite da vaše aktivnosti - poput mjesta koja tražite ili dođite do njih - budu sačuvane na vašem Google nalogu".

U aplikaciji možete da je uključite tako što ćete dodirnuti fotografiju vašeg profila u desnom uglu trake za pretragu i izabrati "Uključi anonimni režim" iz opcija koje se pojavljuju. Aplikacija će zatim potvrditi vaš status crnom trakom na vrhu ekrana na kojoj piše "Uključen je režim bez arhiviranja."

Tehnološki gigant već neko vrijeme radi na tome da ovu funkciju predstavi i na svojim ostalim proizvodima, prenosi Endgadget.