Pripreme u toku

Soni sprema Plejstejšn 5

07:02, 11.01.2019.
Thumbnail
"Trenutno je neophodno da imamo hardver sljedeće generacije“, rekao je Kenichiro Yoshida, CEO Sony-a, za Financial Times.

Yoshida nije rekao tačno ime konzole, tako da nema konkretne informacije da će biti nazvana „PlayStation 5“. Pored toga, nema ni podataka o datumu pojavljivanja ove konzole, ali je John Kodera, CEO Sony Interactive Entertainment-a (gejming odsek) naglasio da je sljedeće generacije PlayStationa neće biti bar još nekih tri godine.

PlayStation 4 je najuspešnija hardver platforma koju je Sony proizveo još od PlayStation 2 (najprodavanija gejming konzola svih vremena sa 155 miliona prodatih primeraka). Sony je do sada prodao više od 81,2 miliona PS4.

Sony se nalazi u neobičnoj poziciji kada je riječ o sljedećoj generaciji PlayStation-a. Nintendo je došao do uspjeha sa prenosivim Switch-om, a Microsoft će u potpunosti prihvatiti striming putem xCloud-a, čija je glavna svrha da donese igre na mobilne telefone i tablete, i to ne samo Microsfot-ove.

Sony se u striming upustio sa PlayStation Now, ali još uvek se ne zna da li su spremni da to i nastave. U prošlosti nisu imali mnogo inovacija na prethodnim generacijama konzola, već su radili na jakom i jednostavnom hardveru.

Prošle godine su otkazali PlayStation Experience, vjerovatno zbog rada na nastavcima Horizon Zero Dawn i God of War koji se razvijaju za sljedeću generaciju hardvera. Postoje nagađanja da će se PS5 pojaviti na tržištu do kraja 2019. godine, ali s obzirom da je PS4 još uvek aktuelan, to nije baš realno.

(IT)