Banjaluka

"Konverzija": Moramo bolje koristiti mogućnost digitalnog marketinga

19:46, 13.04.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Internet pretraživači i društvene mreže su pravo marketinško blago i neograničene su mogućnosti reklamiranja i predstavljanja. Ne zaostajemo u znanju i dostupnim tehnologijama, ali bi na vještinama domaći preduzetnici mogli da porade - ovo je poručeno sa "Konverzije", regionalne digital marketing konferencije koja se održava u Banjaluci. 

Organizatori kažu - pokušaće da najnovije tehnologije u oblasti digitalnog marketinga prilagode balkanskom mentalitetu. 

"Dakle, sve metode koje su primjenjive na Balkanu i trenutno su najefikasnije što znači da uz najmanje uložene novce daje najbolje rezultate", kaže Nedim Šabić, organizator 3. regionalne digital-marketing konferencije "Konverzija".

Praktično, najjednostavnije se reklamirati preko društvenih mreža ili Gugla. Možda zvuču komplikovano na prvu, ali je najjeftinije, a vrlo efektno jer imate pristup ogromnom broju potencijalnih klijenata za male pare. Takvu priliku je prepoznao Fabijan Rosbaher, predavač iz Njemačke. 

"Skupili smo na stotine email adresa, tako da kada lansiramo novi proizvod pošaljemo mejl sa popustom za primaoca i on ga kupi", kaže Rosbaher.

Tržište digitalnog marketinga procjenjuje se na oko 100 milijardi dolara. Zato su ovakvi skupovi u Republici Srpskoj izuzetno značajni.

"Marketing paltforme pružaju mnoge i neslućene mogućnosti u promovisanju ne samo RS nego i onih privrednih potencijala, turističkih i svih drugih potencijala RS, koje mi, zaista, nedovoljno, po mom subjektivnom mišljenju promovišemo", kaže Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.

"Banjaluka ima potencijal da bude IT centar, mnogo kompanija, škola, univerziteta, pametnih mldih ljudi, start up-a koji se razvijaju", rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

"Konverzija" je okupila više od 400 učesnika i 26 stručnjaka iz oblasti digitalnog marketinga.