Volkswagen

Isporuke novog Golfa moraju početi do kraja godine

07:24, 18.06.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Volkswagen ulaže napore da nova, osma generacija Golfa inače najprodavanijeg modela u Evropi, stigne do prvih kupaca već tokom 2019.

Kako je za AutoNews rekao prvi čovek VW Herbert Dis, kompanija je na polovini priprema za serijsku proizvodnju novog modela.

"Maksimalno se trudimo da ispunimo zadati rok i da počnemo sa isporukama prvih automobila pre kraja godine", kazao je Dis.

Tokom razvoja nove generacije Golfa, inženjeri Volkswagena naišli su na probleme sa softverom za ovaj automobil, s obzirom na to da je planirano da digitalni kokpit bude čitavo vrijeme "online" i da se ažurira bežičnim putem.

Međutim, ova funkcija izložiće kompjuter u vozilu potencijalnim sajber napadima, pa zahtijeva opsežnije bezbjednosne mjere. Zbog svega toga, softver u Golfu 8 daleko je složeniji od onog u aktuelnoj sedmoj generaciji.

Kada je sredinom marta informacija o problemima tokom pripreme za serijsku proizvodnju novog Golfa dospjela u javnost, spekulisalo se da će premijera možda biti odgođena za 2020, ali po svemu sudeći Golf 8 biće predstavljen već tokom ove godine.