Društvene mreže

Instagram testira skrivanje brojača "lajkova" od očiju posjetilaca

12:18, 20.04.2019.
Thumbnail
Svako ima svoje mišljenje o tome šta nije u redu sa društvenim mrežama, onakvim kave ih vidimo u današnje vrijeme, ali mnogi smatraju da su "lajkovi" među najčešćim problemima.

Džejn Menčun Vong je sada pronašla opciju, u okviru test funkcija Instagrama, koja posjetiocima ne dozvoljava da vide koliko je lajkova neka objava dobila.

Osoba koja je objavila sadržaj i dalje vidi ovu statistiku. Ali kako aplikacija opisuje: "Želimo da se vaši pratioci fokusiraju na ono što dijelite, a ne na to koliko lajkova objave dobijaju. Tokom ovog testiranja, samo osoba koja dijeli objavu će videti ukupan broj lajkova".

Ostaje da se vidi da li će i koliko će ovo imati uticaja na to kako korisnici vide društvene mreže. Instagram je potvrdio da obavlja interne testove funkcije, koja još uvijek nije dostupna javnosti. Kompanija takođe nije sakrila brojač pratilaca, koji uobičajeno mjeri popularnost nečijeg naloga. Takođe, izgleda da nema uticaja ni na to kako se objave rangiraju od strane Instagramovog algoritma.

(Engadget)