Jutjub na vrhu

Epl objavio listu najpopularnijih aplikacija u 2018. godini

07:50, 05.12.2018.
Izvor: klix.ba
Thumbnail
Aplikacija "YouTube" je na prvom mjestu te je nadmašila snažne rivale kao što su "Facebook", "Instagram", "Snapchat" i druge. Prošle godine je "YouTube" bio na trećem mjestu iza aplikacija "Bitmoji" i "Snapchat". Ipak, ove godine je "Snapchat" pao na treće mjesto, a "Bitmoji" čak na šesto, dok se "Instagram" popeo na drugo mjesto.

Među 20 najpopularnijih besplatnih aplikacija u 2018. godini su "YouTube", "Instagram", "Snapchat", "Messenger", "Facebook", "Bitmoji", "Netflix", "Google Maps", "Gmail", "Spotify Music", "Amazon", "Uber", "WhatsApp Messenger", "Pandora", "Wish", "TikTok", "CashApp", "Google Photos", "Google Chrome" i "Twitter".

Iznenađenja na listi nema mnogo, ali je ipak uočljivo da je "YouTube" popularniji od "Instagrama" i "Snapchata" te da je postao aplikacija s kojom se aplikacije društvenih mreža moraju ozbiljno takmičiti. Ranije ove godine je provedena anketa čiji su rezultati pokazali da je "YouTube" najpopularnija aplikacija među tinejdžerima.

Kada je riječ o aplikacijama koje se plaćaju, one koje su namijenjene fotografijama su u vrhu, a prvo mjesto već drugu godinu zaredom zauzima Facetune. Na drugom je mjestu aplikacija za specijalne efekte pod nazivom Kirakira+.

Epl je objavio i listu 20 najpopularnijih besplatnih igara, a čine je Fortnite, Helix Jump, Rise Up, PUBG Mobile, Hole.io, Love Balls, Snake VS Block, Rules of Survival, ROBLOX, Dune!, Subway Surfers, Episode, Word Link, Toon Blast, Color Road!, HQ Trivia, Twisty Road!, 8 Ball Pool, Kick the Buddy i Sniper 3D Assassin: Gun Games.