Idu na sud zbog laganja

Epl lagao o karakteristikama telefona

07:33, 20.12.2018.
Izvor: Telegraf.rs
Thumbnail
Tužba podnijeta protiv Eplea kompaniju optužuje za laganje u vezi sa ključnim podacima koji se tiču njenih iPhone telefona.

Dve osobe optužile su Epl pred okružnim sudom Sjeverne Kalifornije da je lažno reklamirao veličinu displeja i broj piksela kod svojih iPhone X, iPhone XS i iPhone XS Max uređaja.

U tužbi stoji da je Epl lagao o dijagonali ekrana tako što je brojao područja na kojima nema ekrana, kao što su uglovi i "budža".

Samim tim, nova iPhone linija nije cijeli ekran" kao što je reklamirana.

Primjera radi, displej modela iPhone XS bi trebalo da ima dijagonalu od 5.8 inča, ali je ona zapravo iznosi 5.6875 inča.

Osobe koje su podnijele tužbu takođe tvrde da novi iPhone telefoni imaju manju rezoluciju ekrana nego što to tvrdi reklama.

iPhone X bi trebalo da ima rezoluciju koja iznosi 2.436x1.125p, ali proizvod zapravo ne sadrži prave piksele sa crvenim, zelenim i plavim subpikselima u svakom pikselu. iPhone X navodno ima samo 2 subpiksela po pikselu, što je manje od onoga što reklamira Epl.

Ovo nije prvi put da je neko tužio tehnološku kompaniju iz Kupertina. U martu ove godine na desetine ljudi tužilo je kompaniju u 59 odvojenih tužbi zbog softverskog usporavanja iPhonea kako bi baterija trajala duže.