Zlatna pravila seksa sa bivšom djevojkom

12:04, 10.02.2020.
Izvor: cdm.me
Postoje razne situacije koje vas navedu da se prisjetite noći provedenih sa nekom od bivših. Želja za tim se momentalno vraća, i vi padate u iskušenje da joj se ponovo javite. Prije nego što to učinite pročitajte sljedeće savjete.

UMJETNOST KOMUNIKACIJE SA BIVŠOM

„Seks sa bivšom djevojkom predstavlja neki vid kontrole. To je jedan od načina da izbjegnete opasnost od odbijanja do kog bi moglo da dođe prilikom kontakta sa nekim novim“, kaže Paul Đinokio, terapeut koji se bavi seksulanim problemima kod muškaraca.

Majk Lusada, drugi seks terapeut, kaže da se muškarci okreću bivšim zato što je tu potrebno manje truda, a ostvarenje cilja je vrlo vjerovatno. A i ako dođe do odbijanja, to vas neće toliko pogoditi, s obzirom da ste tome i prišli sa manje očekivanja.

U skladu sa tim, smislite koje bivše su vam pogodne za ovakav odnos i u skladu sa tim pošaljite poruku, moguće i da će vam plan uspjeti.

LOŠIJE OD OČEKIVANOG

Bivša sa kojom ne treba da pokušavate ništa iz početka je ona koja je počela da se vezuje za vas, dok vi niste bili spremni ni za šta ozbiljnije, što je i bio razlog raskida. Čak i ako je seks bio odličan…

Scenario u ovom slučaju bi bio prijatno veče, dva, tri pića, odlazak kući gdje bi došlo do seksa, sa vaše strane radi ispunjenja trenutne želje, ali sa njene iz nade koja joj se vjerovratno vratila onog momenta kada ste je ponovo kontaktrirali. Ujutru biste se oboje osjećali loše, to je sigurno.

Još jedna stvar ne bi bila čudna, a to je da sam seksualni čin ne bi bio ni približno dobar kao onaj koji pamtite. Terapeuti kažu da je muškarcu veoma teško pamtiti seksualno iskustvo kao loše. Negativni aspekti koji su postojali su vremenom izgubljeni i ostalo je samo ono dobro. Zato dobro razmislite prije nego što uzmete telefon u ruke.

VEZA BEZ OBAVEZA

Najbolja opcija za ovaj tip odnosa je bivša sa kojom ste doživjeli buran raskid i nekoliko godina niste bili u kontaktu. U slučaju da ste se rastali u miru i još nakon toga održali neku vrstu drugarskog odnosa, dosta teže će da bude da se seksualna privlačnost ponovo javi.

Međutim, u ovoj situaciji budite spremni da to više nije ista ona tinejdžerka sa kojom ste tada izlazili i da je vjerovatno u ozbiljnijoj životnoj fazi o kojoj ćete prvenstveno morati neke stvari da čujete, kako biste kasnije došli do poente, ali je vrlo izvodljivo. U slučaju da nije zauzeta, očekujte da ćete imati seks kao podsjetnik na bezbrižne dane, nkakon kog ćete oboje poželjeti da odete kući sa otvorenom opcijom za ponovno viđanje nakon nekog vremena.

Kada sumirate sve ovo, morate da budete svjesni činjenice da je veoma teško da i jedan seks sa bivšom bude podjednako uzbudljiv kao kada ste bili zajedno, a uzrok tome je prost – oboje ste stariji.

Seks ovog tipa definitivno nije loša ideja, ali vodite računa da bivša često može da postane bivša bivša. Ako niste spremni za ponovno vezivanje, bolje na vrijeme da stavite do znanja, kako ne biste prolazili kroz isti scenario ponovo.