Budite zločesti

"Začinite" vezu vođenjem ljubavi u javnosti

09:40, 16.03.2019.
Izvor: 24sata
Thumbnail
Prekomjerno reagujemo kada nam partner predloži da pokušamo nešto novo. Obično pratimo isti obrazac kad se seksamo, a to lako postaje dosadno.

Ovo tvrdi seksualni terapeut Trejsi Koks u knjizi intimnih ispovijesti "Dare: What Happens When Fantasies Come True".

"Ako se partner vratio kući i rekao: "Znaš šta, dušo? Jeo sam sendvič s piletinom svaki dan za ručak posljednja dva mjeseca, kako bi bilo da sutra probam onaj od tune?", pomislili biste: "Kako je uspio svaki dan jesti isto jelo, i to toliko dugo?"", rekla je Kos.

Ona se zapitala zašto je onda većina paranoična kad se partner usudi sugerisati promjenu svog, odnosno našeg seksualnog menija:

"Istina je da većina parova jede sendviče od piletine svaki dan, iz godine u godinu. Takvo ponašanje u seksu dovodi u jednoj tački do želje za promjenom i to nije ništa što bi nas trebalo ugrožavati. To je ljudska potreba za isprobavanjem novog.

Ipak, napomenula je pazimo o čemu fantaziramo. Na temelju iskustva žena koje je intervjuisala za knjigu, pronašla je fantazije koje će unijeti vatromet u vaš život, bez negativnih posljedica.

"Seks u javnosti je na prvome mjestu. Da, to je protivzakonito, ali ako ste razumni i diskretni, pažljivo procijenite situaciju i zadržite dio odjeće na sebi, vjerovatno nećete upasti u nevolje. Malo ćete biti zločesti, a mogućnost da vas neko otkrije dodaje uzbuđenje i pravu avanturu. Tu je i igra uloga. Možda ćete biti nesigurni na početku, no većina parova se dobro zabavi", jasna je Trejsi.

Za kraj, dodala je i da su igre vezanja odlična zabava.

"Isplanirajte što ćete učiniti kad partnera zavežete, a topla je preporuka da ga zadirkujete. Pljuskanje po guzi još je jedan od oblika oživljavanja strasti", zaključila je Trejsi Koks.