Problem sa preranom ejakulacijom

Uz par trikova duže uživajte u seksu

11:13, 03.02.2019.
Izvor: Alo
Thumbnail
Prijevremena ejakulacija je problem sa kojim se suočava veliki broj muškaraca, pa seks sa njima traje kraće i nedovoljno da žena doživi orgazam.

Oko 40 odsto muškaraca suočava se sa ovim problemom u manjoj ili većoj mjeri. Prerana ejakulacija definiše se kao doživljavanje vrhunca za muškarce u prvom minutu od početka penetracije. To doslovno može da uništi vaš seksualni život.

Ijan Kerner suočio se sa ovim problemom koji je uspeo da prevaziđe u kasnim dvadesetim godinama života zbog čega je odlučio da se posveti seks terapiji i pomogne drugima koji imaju slične probleme. Ono što je naučio tokom svog puta ka rešenju jeste da svaki muškarac može da izdrži duže u krevetu samo ako ima na umu par trikova koji sigurno pale. Ovo su samo neki od onih koje on preporučuje.

Usavršite mini orgazme

Praktikujte masturbaciju skoro do orgazma, a onda se zaustavite. Muški orgazam se sastoji od dvije faze: emisije, kada se sjemena tečnost skuplja u uretri, i ejakulacije, kada se ona izbacuje. Ono što trebate da uradite jeste da dosegnete emisiju prije ejakulacije i osjetite male kontrakcije pelviksa, ali bez ejakulacije. Mini orgazam oslobađa vas tenzije u penisu i odlaže orgazam. Potrebno je dosta prakse kako biste to izveli tokom seksa, ali ako uradite domaći zadatak kako treba uspjeh neće izostati.

Neka vaš penis bude seks igračka

Praktikujte seks poze u kojima vaš penis stimuliše klitoris partnerke bez penetracije, što će vam pomoći da izdržite malo duže. Um,esto da penetrirate u vašu partnerku, neka vaš penis stimuliše njenu vulvu i klitoris i pomerajte se lagano napred nazad. Tako će vaš penis zapravo da posluži kao seks igračka, a vi nećete doživjeti orgazam prerano. Kada je ona blizu promijenite pozu, dozvolite joj da doživi orgazam tako što ćete tada penetrirati u nju. Tada neće biti ni bitno da li ste doživjeli vrhunac za samo jedan minut.

Postoje i pilule koje mogu da pomognu

Ukoliko svaki pokušaj propadne, neki od antidepresiva koje može da vam prepiše ljekar (poput Zolofta, Prozaka i Paksila) možda mogu da vam pomognu. Jedan od efekata je odložena ejakulacija, a muškarci koji uzimaju ove lijekove mogu da izdrže i do pet puta duže u seksu. Ovde je obavezna konsultacija sa ljekarom i nikako nemojte uzimati ove ljekove na svoju ruku!

Sprej koji stavra osećaj trnjenja

Sprej koji sadrži lidokain može da vam pomogne da usporite ejakulaciju tako što će smanjiti osećaj dodira u vašem penisu i time njegovu osjetljivost. U jednom istraživanju, 74 odsto muškaraca koji su koristili ovaj sprej izdržali su duže od dva minuta, za razliku od 22 odsto onih koji su bili na placebo spreju.