Osjećanja pokazatelj

Šta vam pokazuje da ste spremni za ozbiljnu vezu?

07:21, 08.02.2019.
Izvor: Telegraf.rs
Thumbnail
Koliko ste spremni za vezu ne pokazuje samo vaša potreba za emocijama i pripadnošću, već neke karakteristike vaše ličnosti i ponašanja koje mogu da privuku i zadrže partnera.

Postoji pet jasnih pokazatelja da li ste spremni za stabilnu vezu ili ne. Ukoliko ste zaista spremni, ne možete da tražite nekoga samo kako biste se riješili usamljenosti, već trebate da tražite partnera koji će razumjeti vašu ljubav i biti spreman da dijeli svoj život sa vama. Ovo su jasni pokazatelji da ste spremni za ovakvu vrstu obaveze.

Želite “nešto" više

Spremnost da se odreknete singl život a dolazi iznutra. Ukoliko ponekad želite da se mazite sa nekim i gledate film sa dragom osobom, to bi mogao da bude jedan od pokazatelja da ste spremni za vezivanje. Želja za većom intimnosti i povezanosti sa nekim znači da ste spremni da uložite vrijeme, emocije, podršku i energiju u odnos sa partnerom.

Napuštanje ideala muškosti

U pojedinim društvima postoji veliki pritisak na muškarce da izbjegnu ozbiljne odnose u korist povezivanja sa više žena. Ovo je sastavni dio društvene zablude koja hvali neženje i ohrabruje ih da budu slobodni strijelci. Kada muškarac prestane da brine o ovoj neumjesnoj slici idealnog muškarca i shvati korist koju može da ima u emotivnom odnosu, tek onda je spreman za ozbiljnu vezu.

Važnost sopstvenih stavova

Razlučite sebi šta vam je važno, koje su vaše vrijednosti, šta je to što vi želite, šta vam je potrebno, a zatim potražite sigurnog partnera koji može da zadovolji vaše mentalne, emotivn epotrebe i potrebe za vezom.

 

 

Potreba za vezivanjem

 

Možda će vam zvučati patetično, ali ako duboko u sebi sigurno osećate potrebu da se vežete za određenu osobu onda ste verovatno i spremni za neki takav potez. Najbolji znak da ste premni za ozbiljnu vezu jeste istinska, duboka želja za vezivanjem.