Spasite brak

Ples vraća strast u vezu

11:50, 13.07.2019.
Izvor: novosti.rs
Thumbnail
Kada vam "zaškripi" u emotivnom odnosu, povedite partnera na ples. To je, savjetuju stručnjaci, recept za oživljavanje strasti u vezi, a kada ona postoji, drugi problemi se manje osjećaju. Istraživanje naučnika iz Bostona je pokazalo da ples razvija bliskost i budi želju među partnerima, što je osnova za dobar odnos.

Istraživači su otkrili da je plesanje spaslo mnoge brakove, nebrojene veze izvuklo iz krize i produbilo emocije. Dr Majkl Džudi, vođa istraživanja, kaže da ples zbližava, opušta, eliminiše netrpeljivost...

"Ako ste početnik, savladavanje koraka sa partnerom će vas odmah zbližiti. Čim vam se dlanovi spoje, osetite dodir voljene osobe oko struka ili na ramenu, blizinu tijela, oči koje vas odjednom drugačije, čulnije gledaju, jedva ćete čekati da se osamite. I već sutradan ćete poželeti da odete na novi čas," kaže Džudi.

Studija je pokazala da ples vraća "leptiriće" u odnos, pa se tako 65 odsto ispitanika ponovo zaljubilo u svog supružnika, a čak 70 odsto je odlučilo da nastavi da ide na časove plesa, jer se osećaju mnogo bolje.