Savjeti

Pet voćki koje će se pobrinuti za vaš seksualni život

20:52, 19.06.2019.
Thumbnail
Želite novi žar u vašem ljubavnom životu? Onda uz predigru s partnerom konzumirajte ove namirnice… i slobodno pretjerujte. U namirnicama…

Mnogo vitamina koje sadrži voće djeluje na libido i poboljšavaju seks. Naravno da još mnogo faktora utiče na naš seksualni život. Zna se tako da za žene seks s godinama postaje sve bolji, ali ako želite dodatnu “pomoć”, ovo voće ima afrodizijački efekat…

Jagode

Stvari koje sadrže jagode djeluju na strast u krevetu. Razlog tome su velike količine vitamina C i cinka koje jačaju libido. Osim što su jagode dobre za ljubavni život, štite i od spontanog pobačaja.

Citrusi

Konzumacijom narandži, limuna ili grejpfruta prvenstveno će profitirati muškarci. Citrusni plodovi bogati su vitaminom C i poboljšavaju kvalitet sperme.

Smokve

Ovo voće je jedno od najpoznatijih afrodizijaka. Smokve sadrže supstance koje su dobre za zdravlje srca, zasićuju, a ne izazivaju nadutost. Osim toga, sadrže i dosta vitalizirajućih sastojaka (na primjer fosfor).

Nar

Ovo nije bez razloga bio omiljeno voće boginje ljubavi Afrodite. To voće je simbol strastvenosti i plodnosti. Već iz tog razloga isplati se jesti ukusne bobice. Nar sadrži estron koji pozitivno deluje na libido.

Banane

Supstance koje sadrži ovo voće djeluju pozitivno na seksualne hormone muškarca. Osim toga, banane sadrže puno magnezijuma koji stimuliše prostatu.

(superzena.b92)