Samopouzdanje je ključ

Odgovor će vas iznenaditi: U kojoj životnoj dobi je seks najuzbudljiviji?

10:52, 27.05.2019.
Izvor: informer
Thumbnail
Ako ste mislili da su dvadesete godine razdoblje najuzbudljivijeg i najzanimljivijeg seksualnog iskustva, pogriješili ste!

Ispitivanje koje je sproveo portal za upoznavanje Lumen pokazalo je da osobe starije od pedeset godina u toj dobi doživljavaju najuzbudljiviji seks u životu!

To je zato što osobe u kasnijoj životnoj dobi razvijaju veći nivo samopouzdanja, naročito kada su u pitanju aktivnosti u krevetu, zbog čega im je seks puno bolji i zabavniji nego što je bio ranije.

Kako u tom dobu prestaju da brinu oko izgleda i eventualnih grešaka u krevetu, osobe u zrelijoj životnoj dobi radije će se upustiti u isprobavanje novih poza i začinjavanje seksualnih odnosa, čemu u prilog ide i činjenica da su im djeca tada već starija, a poslovi uhodani, pa se napokon mogu nesmetano predati aktivnostima u spavaćoj sobi.   

Tako je deset odsto ispitanika otkrilo kako im je libido porastao upravo u toj dobi, dok je većina njih priznala kako se sada puno lakše opuste na sastancima i uglavnom već nakon prvog sastanka idu "do kraja".

Takođe, više od trećine ispitanika potvrdilo je da će imati seksualni odnos tokom prva tri sastanka.

Kada je riječ o trajanju polnog odnosa, ono se u prosjeku kreće oko 25 minuta, tokom kojih promijene prosječno tri različite poze. Omiljena poza ljudi u ovoj dobi je misionarska.