Ključni faktor

Nemate želju za seksom, evo kako da to promijenite

16:13, 12.06.2018.
Izvor: Kurir
Thumbnail
Mnogo je razloga zašto se svaki dan treba dobro naspavati, a osmosatni san dokazano poboljšava pamćenje i izoštrava vašu koncentraciju tokom dana.

Postoji još jedna prednost koja će se svima svidjeti. Osobe koje bolje i više spavaju svaku noć imaju uzbudljiviji seksualni život. Seksualni terapeut i autorka istraživanja dr Lori Minc otkrila je kako osobe koje duže spavaju imaju veću seksualnu želju i povećava im se nivo seksualnih hormona poput testosterona.

 
Osim što dobar san može dovesti do još boljeg seksa, doktor ističe kako i dobar seks vodi do isto takvog sna.

 
"Kvalitetan san može povećati želju za seksom, a dobar seksualni odnos vodi do boljeg spavanja", ističe ona.

 
Njene tvrdnje potvrđuje i istraživanje iz 2015. godine, a koje je otkrilo kako žene koje spavaju duže imaju veću seksualnu želju idući dan. Za svaki sat što je žena duže spavala, šanse za seks idući dan bile su veće za 14 posto.

 
"Mnogo žena bori se s malom seksualnom željom. Žene su preokupirane različitim zahtjevima bilo da se radi o poslu ili o djeci. Osjećaju se umorno i pod stresom su. No, seks se ne mora dogoditi tokom večeri kad ste umorni. Pronađite drugo vrijeme dana za seks. Uvijek mislimo kako to treba uraditi kad se osjećamo uzbuđeno, ali to ne mora biti tako. Jednom kada se počnete, hormoni će se probuditi i osjetićete uzbuđenje", savjetuje dr Minc.