Užitak u zimskim noćima

Mali trikovi kojima možete začiniti seksualni život 

07:48, 21.12.2018.
Izvor: klix.ba
Thumbnail
Malo nestašnosti u krevetu nije na odmet. No, ne morate ulagati u nenormalno skupe seks igračke ili donje rublje kako biste se dobro proveli, prenosi Hufington Post.

Seksualni terapeuti dijele pet savjeta kako da unaprijedite svoj seksualni život u ovim hladnim zimskim noćima.

Probajte nove stvari

Mnogi novinski tekstovi će vam savjetovati da začinite svoju intimu nekim novim stvarima. Ovo ima smisla s obzirom na to da vremenom ono što prakticiramo tokom seksa može postati dosadno, a dosadan seks teško da može dovesti do vrhunca.

Prije nego što krenete u promjene zapitajte se šta vam trenutno nedostaje tokom seksa i šta mislite da biste mogli poduzeti kako biste seks učinili još uzbudljivijim. Samo trebate imati na umu da su vam mogućnosti neograničene.

Seks bez orgazma

Iako zvuči paradoksalno, ali pokušajte ponekad imati seks bez da doživite orgazam. To vas tjera da postanete kreativni i da vidite koliko zadovoljstva možete doživjeti tokom interakcije umjesto da se koncentrirate na kraj.

Disanje

Kod svih ljudi bez obzira na spol ubrzava se disanje tokom seksa. Od svih seksualnih tehnika pravilno disanje smatra se najučinkovitijim sredstvom da se opustite i da sačuvate energiju. Počnite tako što ćete nekoliko puta duboko udahnuti dok ste uzbuđeni i pratite šta se dešava.

Samozadovoljavanje s partnerom

Razmotrite uključivanje vašeg partnera u proces masturbacije. Samozadovoljavanje vam može pomoći da se dodatno povežete s partnerom i da otkrijete da li vam se ovaj oblik seksualne stimulacije s partnerom sviđa. To također može pomoći u stvaranju udobnosti i povezanosti sa sopstvenim tijelom. 

Erotska masaža

Za mnoge žene masaža predstavlja odličan vid predigre. Malo toplog ulja za masažu, veliki peškir i vješte ruke su sve što muškarcu treba kako bi svoju partnericu pripremio za intimni odnos.