I muškarci brinu o ovome

Kada je vrijeme za brak?

06:57, 25.01.2019.
Izvor: 24sata
Thumbnail
Američko istraživanje otkrilo je da se više od polovine muškaraca u dobi od 21. do 34. godine žele što prije oženiti i imati djecu. Kolumnist AskMen.com Andy Ajzenkopf smatra kako brak pruža brojne prednosti za muškarca, poput redovnog seksa, ispunjenog slobodnog vremena s partnericom i mogućnosti osnivanja porodice.

1. Želja za "smirivanjem"

Muškarac koji svoj život doživljava haotičnim i u njega želi uvesti red, izgubio je interes za čestim izlascima i pijankama s ekipom, pokazuje da je spreman "smiriti se". Zbog toga će svojoj djevojci sve češće davati naznake da razmišlja o budućnosti odnosa, bilo da je to kroz spominjanje onoga kamo biste mogli putovati za dvije godine, jesu li mu bolja mala ili velika vjenčanja, do toga koja su mu imena za djecu najljepša.

2. Zajednički život je privlačan

Muškarcu kojemu je dosadilo nalaženje nekoliko puta sedmično, a da to nije samo zbog nepotrebnog trošenja benzina već zbog želje da svakodnevno zajedno provodi vrijeme s partnericom, spreman je da ljubav "zagospodari" njegovim životom. Osim toga, ako ideja da partnerice više nema i da ponovno bude samac postane zastrašujuća, označava duboku povezanost i sigurnost da je ona ta "prava".

3. I njene mane su podnošljive

Za razliku od prošlih veza ne smeta mu što njegova partnerica može satima hodati po trgovinama, što ne vadi kosu iz odvoda nakon tuširanja ili što ga zafrkava pred prijateljima...odnosno ne postoji ništa kod nje što ga potpuno "izbacuje iz takta".

4. Njena porodica je i njegova

Međusobno su upoznali porodice, obilježili rođendane i druga zajednička druženja, a porodica partnerice je prihvatila činjenicu da je on važan faktor u njenom životu. Osim toga, njen tata uprkos sitnim provokacijama koje "servira" kandidatu za zeta, postaje mu sve draži do te mjere da želi s njim provoditi vrijeme i popiti koje pivo, pokazuje da smatra odnos dubljim nego prolaznu vezu.

5. Spreman na financijsku žrtvu

On koji se odrekao svakodnevnih odlazaka na kavu, "bacanja" novaca na kladionice i igrica za Plejstejšn kako bi sa dragom spavao u većem krevetu ili imao bolju mašinu za veš, dovoljno je zreo da shvaća kako bračni život podrazumijeva znatna odricanja od vlastitih prohtjeva.

6. Zamišlja je kao majku svoje djece

Od svih navedenih stavki, ova je po kolumnistu Anyu najznačajnija. Muškarac koji svoju djevojku zamišlja kao majku njihove djece time pokazuje da temelj odnosa nije strast ili prolazna zaljubljenost, već poštovanje i ljubav prema partneričinom karakteru, kao i povjerenje da će ona biti sjajna majka.