Ljubavni odnosi

Zbog čega se bivši partneri javljaju poslije raskida?

  • Izvor: avaz
  • 13.10.2021.12:55

Ako je vaš partner raskinuo sa vama, a javlja se i kada ste već odlučili da nastavite dalje, vrlo je vjerovatno da će vas cijela situacija stresirati.

- Najvjerovatnije je da se prisjeća veze i da mu nedostajete. Moguće je i da mu nedostajete zbog seksa ili zbog osjećaja usamljenosti, ali je vrlo moguće da jednostavno želi da bude vaš prijatelj - kazala je psiholog Samanta Rodman.

Ako se vaša veza završila na ružan način, moguće je da se vaš bivši partner osjeća krivim zbog nečega što je uradio i pokušava da se iskupi tako što će pokušati da održi normalan odnos sa vama. Još jedna od vrlo mogućih opcija jeste činjenica da vi i vaš bivši imate veliki broj zajedničkih poznanika i prijatelja, pa on želi da izgladi odnos kako se ne biste doveli u neprijatnu situaciju ako se negdje sretnete.

Ukoliko ste vi ta osoba koja je prekinula vezu, moguće je da vaš partner želi da raščisti stvari poslije raskida pa se zato javlja.

- Bivši partner pokušava da javi kako bi razjasnio šta se desilo, zašto ste raskinuli i kako biste mu pomogli da lakše preboli raskid i složi stvari u svojoj glavi -  rekla je terapeutkinja Ana Pos dodavši da je moguće da on pokušava ponovo da vas osvoji.

Ipak, uzmite u obzir da je vašem bivšem možda dosadno pa želi da ispuni vrijeme nečim pa vam se zato javlja. Eksperti tvrde da ne treba trošiti previše vremena na razmišljanje o tome šta vaš bivši želi od vas, potrebno je da mu se obratite i direktno i jasno raščistite stvar.

Naposlijetku, treba da znate da imate svako pravo da ignorišete poruku vašeg bivšeg partnera, posebno ako bi dalji kontakt mogao naštetiti vašem psihičkom zdravlju. S druge strane, ukoliko je veza koju ste imali bila zdrava i dobra, onda odgovorite na poruku i pokušajte da razjasnite stvari na prijateljski način.


Tagovi: