Sitnice koje mogu popraviti stanje u vašoj ljubavnoj vezi

09:16, 22.11.2020.
Izvor: ZenskiMagazin.rs
Bez stalnih napora, vi i vaša voljena osoba biste na kraju mogli da se nađete u velikoj petlji ponavljajućih problema, okruženi rutinom koja će vas na kraju razdvojiti. Međutim, sve to možete sprečiti ako se na dnevnoj osnovi samo malo potrudite. Zdrava veza je ona koja se zasniva na povjerenju i sigurnosti, zbog čega su male stvari dovoljne da ljubav ostane jaka. Za razliku od velikih gestova koji se praktikuju jednom godišnje, mali trenuci nežnosti, ljubavi i pažnje će vašoj voljenoj osobi pokazati koliko vam ona znači – svakog dana.

OBRATITE PAŽNJU NA MALE STVARI

Lako je prevideti sitnice poput jutarnjeg poljupca, pozdrava ili zagrljaja. Međutim psiholozi tvrde da su upravo oni najvažnije stvari kojima treba da posvetite pažnju u toku dana. Uživajte u njima. Dozvolite sebi da zastanete (šta god da radite) i da kažete svom partneru da ga volite. Zagrlite ga snažno i poželite mu laku noć. Jer magično je osjećanje spavati kraj nekog koga iskreno volite.

POSTAVLJAJTE PITANJA UMJESTO PRETPOSTAVKI

Bez obzira koliko dugo ste u braku / vezi i koliko mislili da poznajete svoju voljenu osobu, nikad ne treba da se služite pretpostavkama. Vrlo je opasno tvrde psiholozi pretpostavljati šta neko drugi misli, jer to često dovodi do nesporazuma i povređenih osjećanja. Jednostavnija i praktičnija varijanta je postavljanje pitanja.

UVEDITE TIME-OUT

Ako primetite da se stvari otimaju kontroli dok razgovarate o nečem važnom sa vašim partnerom, preporučljivo je da iskoristite Time – Out kartu. Zaustavite se pre nego što kažete ili uradite nešto što ne biste želeli. Recite partneru da ćete razgovor nastaviti kada budete smireniji, i kada malo bolje razmislite o cijeloj stvari.

RAZGOVARAJTE JEDNO SA DRUGIM

Komunikacija nije važna samo na početku veze, već i nakon decenije provedene u zajednici (i više naravno). Razgovajate sa svojim partnerom u toku dana, o svemu, ne samo o aktuelnim svetskim temama. O svojim osećanjima, strahovima, težnjama, očekivanjima, planovima.

ZAČINITE STVARI U POGLEDU SEKSA

Gotovo da nema toksičnije stvari za jedanu vezu / brak od jednoličnog seksa. Ako se samo malo potrudite da promenite seksualnu rutinu, stvari između vas i vašeg partnera će se vidno poboljšati. Od uvođenja seksi igračaka, preko promene poze i mjesta gdje vodite ljubav – mogućnosti su nevjerovatne.